Nyheter

Nya utbildningar i Värnamo

Nya utbildningar i Värnamo

Nyheter Fem utbildningsansökningar till Yrkeshögskolemyndigheten blev resultatet efter initiativ från näringslivet och kommunerna i Gnosjöregionen.

Integrationspedagog, Fastighetstekniker, Produktionsutveckling, Stödpedagog och Verktygsmakare är utbildningar som startar i augusti 2016 om de beviljas.

– Det är fantastiskt roligt och givande för Campus Värnamo att vi får förtroendet att bygga, driva och utveckla utbildningar för regionen tillsammans med representanter för både näringsliv och offentlig sektor, säger Niclas Stensson, utvecklingsstrateg på Campus Värnamo.

Yrkeshögskolan är en utbildningsform som bygger på ett tydligt behov av en viss kompetens hos arbetslivet. Fram till idag har Värnamo enbart haft yrkeshögskoleutbildningar utformade för näringslivet.

Nytt för i år är att Campus Värnamo lämnar in ansökningar om att få starta utbildningar där kommunala chefer i Gnosjöregionen har initierat och varit drivande. Det handlar om utbildningarna Stödpedagog och Integrationspedagog men också Fastighetstekniker där behovet finns inom både näringslivet och offentlig sektor.

Till årets ansökningsomgång till Yrkeshögskolan har det lämnats in totalt 1 421 ansökningar i landet. Det är det största antalet ansökningar hittills och en ökning på 6 procent jämfört med 2014. Jönköpings län är det fjärde mest aktiva länet med 63 ansökningar.

– Det blir tuff konkurrens om de statliga pengarna, konstaterar Niclas Stensson, men hoppas att den hittills lyckosamma strategin med att lämna in få ansökningar med hög kvalitet ska fortsätta ge bra resultat.

2014 fick Värnamo 50% av ansökningarna beviljade jämfört med rikets 27%. Under hösten kommer Myndigheten för Yrkeshögskolan att behandla och utvärdera årets ansökningar. Besked lämnas i slutat av januari och blir utbildningarna beviljade kommer de att starta i augusti 2016.

Taggar