Nyheter

Nya regler på Pilagårdsgatan 

Nyheter Sedan förra måndagen råder nya trafikregler på Pilagårdsgatan.

Parkeringsförbud på den östra sidan....  [1/2]

och tvåtimmarsparkering på den västra sidan är vad som numera gäller på Pilagårdsgatan i centrala Värnamo.  [2/2]

När kvarteret Städet byggdes i Värnamo uppstod en parkeringsproblematik på den norra delen av Pilagårdsgatan, i form av att bilar parkerades utmed gatan, många gånger på ett trafikfarligt sätt.

– De parkerade ända ut i korsningen och vi fick mycket och många påtryckningar kring detta av allmänheten. Då skapades en trafikföreskrift som tillät parkering på anvisade platser som gäller i två timmar för att man fortsatt skulle kunna ta emot eventuella gäster et cetera. När det skedde gick vi ifrån tekniska förvaltningen ut med information till Finnvedsbostäder som de kunde förmedla ut till sina hyresgäster för att ingen skulle bli överraskad av händelsen, säger Martin Axelsson Bahn på tekniska förvaltningen.

När informationen gick ut, uppstod nya problem, eftersom de som tidigare hade parkerat utanför Städet valde att flytta över sina bilar till Pilagårdsgatans förlängning på andra sidan Växjövägen. Det skapade problem för de boende på den delen av gatan.

– Vi började få stora påtryckningar därifrån då de boende inte kunde komma till och ifrån sina fastigheter. Då gjordes det en trafikförordning där som förbjöd parkering på Pilagårdsgatans östra del (tidigare tillåtet) och öppnade för tvåtimmars-parkering på den västra sidan, där det tidigare varit tillåtet att stanna och släppa av passagerare. Det är den förändring som skett. Detta beslutades den 21 april och vi genomförde förändringen den 3 maj, säger Martin Axelsson Bahn och fortsätter.

– Vi brukar normalt sett inte gå ut med samhällsinformation kring ändring av trafikföreskrifter, utan det är upp till varje individ att hålla sig uppdaterad kring rådande skyltning. Effekten kommer i förlängningen säkra upp trafiksituationen på gatan, då den tidigare ej var fullt ut hållbar.

Taggar

Dela


4 reaktioner på Nya regler på Pilagårdsgatan 

Trams. Jag kommer att fortsätta parkera på Pilagårdsgatan precis hur länge jag vill. Varsågod och skriv ut böter, det är inga pengar för en tät lirare som mig.

Varit förbi gatan och det var många bilar som struntade i parkeringsförbudet. Gissningsvis är det ”målvakter” inblandade och då är böter verkningslösa.

Körde pilagårdsgatan i lördags 8/5 för att få en uppfattning då stog där ca 12 bilar parkerade på parkeringsförbud vet ej om dom fått P- böter vem sköter om så lagen efterlevs troligtvis är det inte säkert en skylt säger att man gör som det står håller med om att bygger man hyreshus får man väl se till att tillhanda hålla p-platser

Oavsett vad vissa politiker och tjänstepersoner inom kommunen tycker om bilar, men vore väl ändå bra att man förstår att i nybyggnationer behöver man bo två personer/lägenhet för att ha råd. Detta brukar medföra två bilar för många… men klart, logik hör nog inte hemma inom offentliga enheter?

Ja, miljön är viktig, men hur vi en gör så behöver vi också kunna jobba och få ihop vårt levebröd. Då kommer tyvärr naturen med dess innehåll i andra hand och i väldigt många fall med olika avstånd och tider, så funkar inte alltid kollektivtransport särskilt bra.

Kommentarsfunktionen är stängd