Nyheter

Nya hållplatser på gång

Nyheter Nya busshållplatser ska förbättra Gummifabrikens tillgänglighet.

Arbetet är i full gång på Jönköpingsvägen. Det ena körfältet har grävts upp och inom en snar framtid står en av två nya busshållplatser klara.

Kommunen har sett att linjebussarna 133, 201 och 202 kör förbi Gummifabriken utan att stanna. För att förbättra tillgängligheten, har kommunen beslutat att bygga två busshållplatser, en på var sida om Jönköpingsvägen, i direkt närhet till Gummifabriken.

Hållplatserna separeras från gång- och cykelvägarna och kompletteras med väderskydd och belysning. I anslutning till de nya hållplatserna, byggs två tillgänglighetsanpassade övergångsställen och sträckans belysning ses över.

Taggar

Dela


6 reaktioner på Nya hållplatser på gång

För någon vecka sedan fick vi läsa om besparingar inom bland annat skola och barnomsorg. Att nu få läsa om detta gör mig så frustrerad. Hur är det möjligt att prioritera 2 busshållplatser i omedelbar närhet till busstationen. Ofattbart!
Slöseriombudsmannen

Helt onödigt bygge. Gummifabriken ligger ju redan intill stationen.
Medlemmarna från Värnamo näringsliv reser i allmänhet med bil. Bussresor dit avänds inte speciellt mycket ändå.

Vad är det för fel på politikerna? Busstationen ligger bara en byggnad därifrån. Tar högst två minuter att gå där från stationen.

Konstigt att placera den så nära anslutning till rondel på båda sidor. Är inte placering vid Gummifabriksparkering bättre. Tänkte man rätt där?

Kommentarsfunktionen är stängd