Nyheter

Nya beskedet om pulkabacken

Nyheter Vad har hänt i frågan angående den omdiskuterade pulkabacken på Nylundsområdet? Vi ger er en uppdatering i frågan.

Pulkabacken på Nylundsområdet har en mindre smickrande bakgrundshistoria. Från 1930-talet fram till 1951 var det en kommunal avfallsdeponi i Värnamo kallad Nylunds avfallsupplag, som även fungerade som plats för tömning av latriner. Bild: David Alin  [1/1]

För några månader sedan berättade vi om pulkabacken på Nylundsområdet och dess mindre smickrande bakgrund som latrintömningsplats och sopstation.

Med anledning av det hela hörde en läsare av sig till oss för att få en uppdatering i frågan. Vi tog kontakt med miljöinspektör Marina Thelin.

– Det har inte hänt något i ärendet sedan förra gången du kontaktade oss. Om det kommer att ske några åtgärder, och i så fall vilka, är under utredning, säger hon till tidningen.

LÄS MER:  Förr latrintömning och sopstation – nu populär pulkabacke 
Taggar

Dela


2 reaktioner på Nya beskedet om pulkabacken

Haha ja det som göms i snö kommer upp i tö bruka det sägas!

Dela av Vråenområdet Var ju tydligen å på 60/70-talet innan man började bygga massa hus/lägenheter.

Resultatet syns i Kröcklebäcken och dess recipiender när urlakning sker. Vad som finns gömt, glömt i gamla deponier. Det som inte syns finns inte ? Den filosofin håller inte i dag. En huvudvärk för kommande generationer att fixa och ta hand om.
Provtagning och vattenanalys som egenkontroll från kommun kanske skull upp på ärendelistan? Det brukar företag vara varse om när kommun ålägger egenkontroll.

Kommentarsfunktionen är stängd