Nyheter

Ny upplevelseguide ska inspirera Värnamobor

Nyheter Nu satsar Värnamo kommun på att få fler att semestra på hemmaplan. Därför kommer Värnamo Upplevelseguide att skickas ut till alla hushåll i kommunen.

Nu satsar Värnamo kommun på att få fler att semestra på hemmaplan, i form av en ny upplevelseguide.  [1/3]

I Värnamo Upplevelseguide kombineras tips med Värnamomotiv.  [2/3]

Alla kommunens hushåll får ta del av den nya upplevelseguiden.  [3/3]

Det har varit ett tufft år för besöksnäringen, med uteblivna gäster framför allt från de internationella marknaderna. Det som däremot ökar mer och mer är resandet inom Sverige, semestrandet på hemmaplan och en längtan efter att umgås.

– Vi vill i denna tid, då allting sätts på sin spets, uppmana Värnamoborna att stanna hemma. Kan vi dessutom stötta vår näring genom att spendera pengar lokalt så kommer det innebära att fler verksamheter överlever, vilket skapar ett fortsatt attraktivt Värnamo, säger Karin Fritz, turism- och destinationsutvecklare.

 I Värnamo Upplevelseguide kombineras tips med Värnamomotiv. Njut av det goda livet med lantkaféer och lokalproducerat. Lägg i kanoten i forsen vid Finnvedsvallen. Följ med på en simtur i månens sken. Sitt fint i Lille Mosse eller testa Sydsveriges bästa MTB-cykling. Dansa i väg till en dansbänk eller leta blå pinnstolar i stan.

– Den här guiden presenterar ett urval av Värnamo med omnejd, men det finns såklart mer att upptäcka. På kommunens hemsida hittar du all information du behöver om olika besöksmål, bästa restaurangerna, roligaste aktiviteterna och mycket mer, säger Johanna Haglund, kommunikatör på destinationsenheten.

Nytt för i år är att guiden även innehåller QR-koder som länkar till mer information.

– Det är ett bra sätt för att enkelt komma vidare för att hitta våra cykelleder, Pinnapå-rundan, alla konstverk i staden, badplatser, kanotleder och liknande. Via QR-koden hamnar du direkt på rätt sida med kartor och mer information, säger Karin Fritz.

Värnamo Upplevelseguide skickas ut till alla hushåll i Värnamo kommun den 24 maj. Den kommer även att finnas hos våra tio InfoPoints.

– Vi är stolta över att kunna ge alla Värnamobor en upplevelseguide som sträcker sig över hela året. Det blir ett bra komplement till våra sociala medier, webbplatsen och andra kampanjer som vi arbetar med för att sätta Värnamo på kartan, avslutar Maria Berglund, chef på destinationsenheten.

Källa: Pressmeddelande från Värnamo kommun

Taggar

1 reaktion på Ny upplevelseguide ska inspirera Värnamobor

Prio 1, för kommunen, bör vara att anordna minst en ställplats för husbilar och husvagnar i varje större ort i kommunen. Alltså främst i Värnamo, Forsheda, Rydaholm, Bredaryd samt Bor.
Otrolig ökning, om de nu inte visste det, på mobilt boende utanför campingplatser!

Kommentarsfunktionen är stängd