Nyheter

Ny överenskommelse om samverkan signerad

Nyheter Samarbete mellan polis och kommun är av avgörande betydelse för att skapa en trygg och säker samhällsmiljö. Samarbetet har flera viktiga dimensioner som gynnar både medborgare och samhället som helhet. Därför har Värnamo kommun tillsammans med polisen skrivit på en överenskommelse om samverkan, berättar kommunen i ett pressmeddelande.

Tobias Pettersson (M), kommunstyrelsens ordförande och Anders Sund, tillförordnad lokalpolisområdeschef skriver under samverkansöverenskommelsen. Pressbild: Värnamo kommun

– Samverkan mellan kommun och polis är viktigt för att skapa en positiv dialog, öka brottsbekämpning och positiv samhällsutveckling, säger kommunstyrelsens ordförande Tobias Pettersson (M).

– Syftet med överenskommelsen är att främja, utveckla samt fördjupa samarbetet mellan kommun och polis genom att tydliggöra vilka forum för samverkan vi har där vi kan förvänta oss representation från båda organisationer, säger Tobias.

Fakta

Samverkansöverenskommelser infördes 2008 i Sverige och inom loppet av några år hade nästan alla kommuner i landet tecknat en överenskommelse med polisen. Vi var en av dessa. Samverkan mellan polisen och oss, och andra aktörer i samhället, är en av de viktigaste metoderna för framgångsrikt brottsförebyggande och trygghetsskapande arbete. Målet är att uppnå minskad brottslighet och ökad trygghet i kommunen genom ett långsiktigt samarbete mellan kommun och polis.

Taggar

Dela


1 reaktion på Ny överenskommelse om samverkan signerad

Kommentarsfunktionen är stängd