Nyheter

Ny hundförening startar i Värnamo

Nyheter Kommunens vädjan sådde ett frö. Nu startas en ny hundförening I Värnamo. 

Frida Claesson, Maria Israelsson och Marianne Blixt skålar för starten av Värna Hund. Bild: David Alin

Söndagen den 4 februari 2024 såg Värna Hund, Värnamo kommuns nya hundförening, dagens ljus. I samband med bildandet och interimsstyrelsens första styrelsemöte fick Värnamo.nu en exklusiv träff med personerna bakom den nya föreningen: ordförande Maria Israelsson, sekreteraren Marianne Blixt, kassören Frida Claesson och suppleanten Ann Landin. 

– Vi ser ett behov av hundparker i Värnamo kommun och under sommaren 2021 skickade jag in ett medborgarinitiativ med målet att få till en riktig hundpark i kommunen. Förslaget fick över 100 röster, vilket gjorde att det skulle tas upp i nämnden (teknik- och fritidsnämnden, dåvarande tekniska utskottet). Svaret vi fick från nämnden är att de är positiva till idén men att det behövs en förening som kan driva hundparken tillsammans med kommunen. Sedan startade vi en studiecirkel på tre tillfällen och började pratade om hundrastgården, att det behövs en förening för att genomföra det hela. Vi tänkte ”hur svårt kan det vara att starta en förening?” Och på den vägen är det, berättar Marianne Blixt. 

– Tanken är inte bara att vi ska arbeta för hundparken. Vår ambition är även att hålla i föreläsningar och aktiviteter för hundägare. Vi kommer också att samarbeta med Studieförbundet Vuxenskolan kring  studiecirklar och liknande aktiviteter också, säger Maria Israelsson. 

– I dag har vi tillsatt en interimstyrelse och ska påbörja arbetet med en Facebook-sida för föreningen. Tanken är att vi i mars ska ha vårt första årsmöte. Det ska bli jättespännande det här, säger Frida Claesson. 

Kvartetten träffades genom olika hundkurser och har hållit kontakten sedan dess.

– Det är otroligt kul att vi håller ihop efter kurserna och det här är ett bevis på att man får många fina kontakter via hundintresset, säger Marianne Blixt. 

– Vi är en bra grupp med en god sammanhållning, där alla kan olika saker. Vi kompletterar varandra bra och platserna i styrelsen föll naturligt på plats, säger Ann Landin. 

Taggar

Dela