Nyheter

Ny förskola med många vinnare

Nyheter Det ska byggas en ny förskola i Bredaryd som gynnar många

Arkivbild

I Bredaryd ska kommunen bygga en ny förskola, ”Nya Jannelund”, med sex avdelningar som ska ersätta nuvarande förskola. Tekniska förvaltningen har haft en pågående diskussion med barn- och utbildningsförvaltningen om utformningen och de har inte hittat varandra fullt ut. De önskemål som funnits kan inte mötas för en så kallad konceptförskola på grund av tomtens utformning och för att bygga ett anpassat kök.

Nu har man dock satt ner foten och kommer att riva nuvarande byggnad för att ge plats åt nybygget. I samband med det öppnas en ny möjlighet som kan gynna även Bredaryd-Lanna IK. Planerna är just nu att bygga en tillfällig lösning för förskoleverksamheten i Bredaryd i väntan på nya lokaler. Som det ser ut idag kommer det att byggas på mark som tillhör Bredaryd-Lanna IK och som kan övergå till idrottsklubben när den nya förskolan är klar.

– Idrottsklubben har behov av nya lokaler, säger Gottlieb Granberg som är ordförande i tekniska utskottet. Han berättar att idrottsklubben redan har kontaktat kommunen för att få stöd för byggande av nya lokaler, bland annat omklädningsrum. Genom att bygga en tillfällig förskola kan man lösa lokalproblemen för Bredaryd-Lanna IK genom att de får tillgång till dessa lokaler när den nya förskolan är klar för inflyttning.

– Va hade oavsett vilket behövt stödja idrottsklubben, menar Gottlieb Granberg och konstaterar att det förslaget som ligger nu är att betrakta som en vinna/vinna situation.

Taggar

1 reaktion på Ny förskola med många vinnare

Kommentarsfunktionen är stängd