Nyheter

Ny etablering på gång på Ängarna 

Nyheter Kommunstyrelsen har sagt sitt. Ängarnas industriområde i Bredaryd är på väg att fyllas på med ytterligare en aktör.

Ängarnas industriområde i Bredaryd är på väg att fyllas med ytterligare en aktör.  [1/2]

Kommunstyrelsen beslutade att godkänna köpekontraktet mellan kommunen och Scandinavian Medical Systems AB. Det innebär att företaget köper drygt 35 000 kvadratmeter mark på Ängarnas industriområde till en kostnad av drygt 2,3 miljoner kronor. Ritning: Värnamo kommun  [2/2]

Under tisdagens sammanträde i kommunstyrelsen diskuterades ett köpekontrakt med Scandinavian Medical Systems AB. Avtalet avser en försäljning av en industritomt på totalt 35 440 kvadratmeter, som ska avstyckas från fastigheten Bredaryd 1:22 på Ängarnas industriområde.

Köparen Scandinavian Medical Systems AB ingår i en koncern där moderbolaget är Hammarplast Medical AB, som bedriver verksamhet på Västra Vägen i Bredaryd. Tomtköpet skulle innebära en flytt kan göras till mer ändamålsenliga lokaler och att verksamheten i Bredaryd tryggas. 

Kommunstyrelsen beslutade att godkänna det upprättade köpekontraktet med Scandinavian Medical Systems AB. En affär som ger kommunen drygt 2,3 miljoner kronor.

– Det här är jättepositivt. Som gammal företagslots har jag alltid lagt fram Ängarna som ett förslag för nya företag att etablera sig på. Det har varit ett av de hetaste alternativen, just med tanke på dess placering mitt emellan Gislaved, Gnosjö och Värnamo. Nu börjar det nästan bli trångt på Ängarna, vilket är väldigt spännande, säger kommunstyrelsens ordförande Mikael Karlsson (C).

Taggar

6 reaktioner på Ny etablering på gång på Ängarna 

Riktigt rolig nyhet. Detta tillsammans med BBG:s lastterminal blir ett lyft för samhället. Nu behöver kommunen även ge signaler att satsa på lägenheter och sälja hustomter så arbetskraften har någonstans att bo i närheten av sitt jobb. Det ”lilla” bygget som görs nu på sju lägenheter vid Wärdshuset av Finnvedsbostäder efter 25 års påpekande av behov, verkar ha gått ner i halvfart eller stannat av.

Ja du Mikael, dags att planera mer mark på Ängarna, kommunen äger ju mer oplanerad mark där.
Nästan fullt av bara fyra företag!

Var har du tänkt dig då? Skall en etablerad industri på orten flytta till en annan del i kommunen när de behöver expandera? Om så, behöver de ju inte stanna kvar alls i kommunen.

Helt rätt! Alldeles för många som tänkt bygga i Bredaryd har ju ”tvingats” till staden. Genom att inte beviljas banklån och de inte bygger där.

Kommentarsfunktionen är stängd