Nyheter

Nu startar två kurser för föräldrar

Nyheter Värnamo kommun erbjuder föräldrastödsprogram för den som har barn i åldern noll till nio år. I vår startar två kurser med syftet att ge en grund för att bygga en trygg relation med sitt barn.

Under våren startar Värnamo kommun upp två kurser till föräldrar för att bygga en trygg relation med sitt barn. Bild: Pressbild

 Alla föräldrar vill ge sina barn trygghet, men det är inte alltid lätt att veta hur och ibland känner man sig inte så trygg själv. Vi erbjuder föräldrastödsprogrammen Trygghetscirkeln och Cope, där föräldrar träffar varandra och delar erfarenheter på ett strukturerat sätt tillsammans med en kursledare, säger Hannah Lindahl, verksamhetsutvecklare på medborgarförvaltningen.

Kurserna är en del i Värnamo kommuns förebyggande arbete. Syftet är att ge föräldrar verktyg att bättre förstå och bemöta sitt barn, känna sig stärkta i sitt föräldraskap och på så vis öka skyddsfaktorerna för barnets fortsatta utveckling. Kurserna ger också en möjlighet för föräldrar att träffa andra i liknande situation och bygga nätverk.

Man behöver inte ha något speciellt problem med sitt barn för att delta. Vi vänder oss till alla föräldrar med barn skrivna i kommunen inom åldersgruppen som vill utveckla sitt föräldraskap, säger Hannah Lindahl.

Trygghetscirkeln vänder sig till den som är förälder med barn mellan noll och sex år. Cope vänder sig till föräldrar med barn mellan tre och nio år. Båda kurserna startar 7 mars. Anmälan senast 15 februari.

Källa: Pressmeddelande från Värnamo kommun

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *