Nyheter

Nu ska det plockas skräp

Nyheter Håll Sverige Rents skräpplockardagar startar under våren i Värnamo kommun och så här långt är 575 barn anmälda.

Skräp vid Bredasten. Arkivbild

Förra året deltog nästan 700 000 personer i hela landet varav 600 000 var barn. Redan nu har 200 kommuner och 200 000 personer anmält sig till årets kampanj.

– Vi satsar på att slå rekord i antal anmälda. Nytt för i år är att vi gjort det smidigare för anmälda skolor och förskolor att få skräpplockarpåsar. Det tror vi gör att ännu fler vill vara med. Vi hoppas också att rektorer anmäler hela skolor, istället för att lärarna anmäler barnen klassvis, säger Johanna Ragnartz, vd på Håll Sverige Rent.

– Om alla barn plockar skräp en gång per år, får de med sig ett bra beteende in i vuxen ålder. Dessutom lär sig barnen att ta hand om sin närmiljö. Nedskräpning skapar otrygga miljöer vi inte vill umgås i, fortsätter Johanna Ragnartz.

200 kommuner har redan lovat vara med och stötta årets kampanj på olika sätt, bland annat genom att samla in skräpet som barnen plockar.

• Värnamo kommun 575 anmälda
Ängens Förskola 68
Ängslyckans förskola 47
Biets förskola 29
Farstaborgs förskola 120
Gläntans förskola 64
Hästhovens förskola 42
Linden F-1 Fritids (Enehagens Skola) 51
Renfanans Förskola 67
Trälleborgs Förskola 87

Taggar

Dela


8 reaktioner på Nu ska det plockas skräp

Ni fattar inget. Barn ska väl inte behöva plocka skit längs gatan. För det första riskerna för det andra är de inte skyldiga. Era kan plocka men inte mina.

Mina barn ska inte plocka skit efter vad andra har kastat genom rutan. Det är sorgligt att använda barn till detta. Ge detta till de som är skyldiga något som återbetalning till försäkringskassan eller dylikt. Som sagt så kommer jag personligen se till att mina barn inte plockar efter vuxna idioter som kastat skräp. Kommunen får väl betala för att få det rent. Använda barn hmmm undrar vilken politiker som har tagit på sig detta. Vilja debatt med den.

Just på grund av såna föräldrar ser Sverige ut som nu.Ingen förebild alls.🔔🔔🔔

Är det inte bra med godaförebilder?
Vuxna o barn plockar/ städar upp!!
Gillar man att vara rädd om sin natur så slänger man inte skräpet där!👍😊

kallas det inte barnarbete? Kommunen slipper betala sin egen personal

det handlar om att göra barn medvetna om att skräp inte ska slängas ute.
Skulle vi alla slänga skräp på rätt plats
Be både för oss, djuren och naturen
👍😊

Kommentarsfunktionen är stängd