Nyheter

Nu plockas den ökända kuren bort

Nyheter Polisen och Värnamo kommun har efter dialog med fastighetsägare och Värnamo City beslutat att den så kallade kuren mellan Flanaden och Pelikanen i Värnamo centrum tas bort i början av maj.

Pressbild

Bakgrunden är att polisen och kommunen ser en ökning av unga personer, som vistas i och i närheten av kuren, där det används alkohol och andra droger. Detta är oroande. Även ordningsstörningen har ökat kring kuren och de som rör sig där.

Kuren ersätts inte av en alternativ mötesplats. Det finns en risk att droganvändning ökar på andra centrala platser då kuren tas bort. Åtgärder för att motverka detta kommer genomföras. Polis kommer till exempel att besöka tänkbara nya mötesplatser dag- och kvällstid och kommunen fortsätter arbetet för människor i utsatta situationer (två nya fältsekreterartjänster och en samordnare för social insatsgrupp).

Källa: Pressmeddelande Värnamo kommun

Taggar

Dela


5 reaktioner på Nu plockas den ökända kuren bort

Fina små gemytliga hus har fått ge vika för moderna själlösa lägenhetskomplex. Mycket tråkigt att det fortsätter i samma anda med kulturarv som raseras.

Tänk om politikerna hade tagit tag i problemen istället och försökt minska missbruket. Nu flyttas bara problemet så att vanligt folk slipper se skiten.

Äntligen åker skiten bort, har min arbetsplats nära så det ska bli skönt.

Kommentarsfunktionen är stängd