Nyheter

Nu har kommunen tröttnat på översvämningar – aprilskämt

Nyheter Den senaste tidens höga flöden i Värnamo har fått kommunen att agera. Nu uppvaktas regeringen och myndigheter för att göra en ny fåra för att leda Lagan utanför centralorten

Arkivbild

DETTA VAR ETT APRILSKÄMT

Med jämna mellanrum har det varit höga flöden i Lagan med översvämningar och störningar i samhället. Inne i centrala Värnamo har det varit fler stora påfrestningar med allt tätare mellan händelserna. Det som har kallats hundraårsregn tenderar att komma allt oftare och i klimatpåverkningarnas tider ser kommunen allt allvarligare på Lagens flöde genom centrala Värnamo.

Efter att ha hanterat den senaste händelsen för några veckor sedan har man beslutat sig för att undersöka en omfattande och drastisk åtgärd. Kommunen skriver nu till regering och myndigheter med en begäran att se vilka möjligheter det finns till att gräva en ny fåra för Lagan söder om Hörle och leda vattnet förbi centrala Värnamo för att slippa översvämningar.

Förutom att man kan undvika översvämningar i inre Värnamo ser man två nya möjligheter för att utveckla stadsmiljön. De diskuterar möjligheten till förtätning av centrum med möjlighet till byggnation av bostäder och kommersiella lokaler. En annan möjlighet som övervägs är att omvandla den nuvarande sträckningen av Lagan genom Värnamo till en citypromenad med möjlighet till rekreation med restauranger och nöjesställen som pubar och barer.

Taggar

5 reaktioner på Nu har kommunen tröttnat på översvämningar – aprilskämt

så får du väl inte säga om den eminenta Värnamo-nu-redaktören!

Redaktionen svarar: 🙂

Helt fel info. Det ska bli en tunnel från Hörle, (den ska ör övrigt drivas av de i malpåse stående Hallandsåsborrarna,) under centrala staden, som mynnar söder om båthamnen vid Osudden.

Kommentarsfunktionen är stängd