Nyheter

Nu ändras fiskereglerna i Kalvsjön

Nyheter Värnamo Sportfiskeklubb berättar nu att man ändrar bestämmelserna om fisket som bedrivs i Kalvsjön. Anledningarna är flera – bland annat att få bukt med tjuvfisket. – Senast i söndags togs det en tjuvfiskare på bar gärning, berättar Mikael Persson Korpihalme från klubben.

Bilden är ett montage. Foto David Alin och privat

De nya reglerna innebär att det från denna säsongen så är endast flugfiske med flugspö tillåtet att bedriva. Enda undantaget är barn och ungdomar upp till 16 års ålder som kommer att kunna spinnfiska med drag eller fluga som upphängare.
– Detta beslut har tagits efter två årsmöten. Anledningarna till detta är flera, många fiskekortsköpare har efterfrågat detta, samt att det tjuvfiskas med kastspön, som är otillåtet och tar mer än kvoten tillåter, berättar Mikael Persson Korpihalme.

Han berättar också att en tillsynsman i söndags ertappade tjuvfiskare vid sjön.
– Tillsyningsmannen parkerade in deras bil och ringde polisen som kom väldigt snabbt och en anmälan om tjuvfiske togs upp.

Mikael Persson Korpihalme fortsätter:
– Jag vill göra allmänheten uppmärksam på att när vi tar dessa tjuvfiskare på bar gärning och de senare blir dömda så resulterar det i att all deras utrustning tas och förverkas samt att dagsböter utdöms.

Redan på plats görs beslaget av utrustning av tillsyningsmannen, förverkan görs i senare skede av polisen.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Nu ändras fiskereglerna i Kalvsjön

Har ni skyltar där det står på? Mycket märkligt att folk hittar till sjön utan vetskap om planterad fisk….

Fattar de inte att det blir bättre att köpa regnbågen och ändå umgås med kompisar på stan för billigare slant?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *