Nyheter

Nivika bygger ny anläggning till Postnord i Värnamo

Nyheter Nivika Fastigheter AB och Postnord har tecknat ett hyresavtal avseende en ny terminal/anläggning i Värnamo i anslutning till riksväg 27. 

Ritning över Postnords nya logistikanläggning som kommer att vara belägen utmed riksväg 27. Bild: Pressbild

Nivika kommer att uppföra en logistikanläggning på 1 900 kvadratmeter med terminal och tillhörande kontor och personalutrymmen. Lokalen kommer att hysa brev- och pakethanteringen för Värnamo med omnejd och cirka 60 brevbärare och chaufförer kommer att ha sin arbetsplats här. I hyresobjektet ingår en tomtyta på drygt 12 000 kvadratmeter. Fastigheten kommer att ha en hög miljöprestanda, energiförbrukningen uppfyller krav enligt Miljöbyggnad Silver och byggnaden förbereds för både elbilsladdare och solceller. Byggnationen startar under det första kvartalet 2022 och anläggningen beräknas inflyttningsklar under våren 2023.

– Postnord är en viktig hyresgäst redan i dag för Nivika och med den nya logistikanläggningen stärks relationen ytterligare när vi tillsammans tar fram en modern anläggning som möter framtidens krav på transporter, flexibilitet och effektivitet.” säger Niclas Bergman, vd på Nivika.

Källa: Pressmeddelande från Nivika

Taggar