Nyheter

Niklas krönika: Låt mina och andras saker vara i fred!

Nyheter – Otroligt sorgligt när man läser eller hör om något barn som fått en ny jacka, tröja, byxor eller skor och som sedan stolt som en tupp eller höna går med detta till skolan för att sedan bli av med det. Jag blir förbannad och jag misstänker att det är fler än jag som retar sig. I en krönika diskuterar Niklas Lindkvist den ökade brottsligheten. 

Niklas Lindkvist. Bild: Privat

Det räcker nu, du har dina saker och jag har mina saker och låt mina saker vara så rör inte jag dina prylar. Förstått?

Är du en hederlig medborgare som inte stjäl eller förstör behöver du inte läsa mer. Leta fram något mer intressant att vila ögonen på.

Det stjäls saker nästan överallt känns det som och det är inte bara en stackars krake som blir drabbad utan det är ju nästan varenda människa man känner som blivit av med något. Det är allt ifrån cyklar, grillar, däck, kläder, pengar, skor, ja, you name it!

Det har gått så långt så att man snart inte ens vågar hänga ut ett par nersketna gamla kalsonger på tork. Säkert någon som är sugen på att sno dom också.

Otroligt sorgligt när man läser eller hör om något barn som fått en ny jacka, tröja, byxor eller skor och som sedan stolt som en tupp eller höna går med detta till skolan för att sedan bli av med det. Jag blir förbannad och jag misstänker att det är fler än jag som retar sig. Jag minns aldrig att man blev av med saker förr när man var barn. Visst, det hände att någon av misstag kunde få med sig en strumpa eller en t-shirt i gymnastikväskan efter en idrottslektion i skolan. Men nu känns det ibland nästan utstuderat. Tjuven rekar och kollar upp i förväg för att sedan sätta in stöten när offret är som minst beredd på det.

En variant är ju när tjuven/tjuvarna ger sig på en ensam stackare och hotar till sig föremål. Det är så djävla fegt och eländigt att man kräks på det. Visst, jag förstår att människor vill ha pengar och prylar men att bara ta. Nej, nej nej, nej och fel, fel, fel. Men när ska vi lära oss? Kommer vi någonsin att lära oss? Jag skulle också gärna ha en aning mer sedlar på fickan men inte går jag ut och bara tar det av någon. Har man slut på deg och kontot gapar tomt så är det bara att gilla läget. Ja, man gillar ju inte läget men man tvingas att acceptera att nu är det tomt så nu är det sluthandlat för denna månad och man får ta nya tag när lönen kommer.

Jag har ju en dröm, kanske orimlig, och det är att någon gång i livet få åka till Las Vegas och spela VM i poker. Kommer jag att lyckas? Förmodligen inte. Det är alldeles för dyrt och jag har ingen möjlighet att spara ihop pengarna som behövs. Skulle jag kunna åka dit och spela VM om jag går över lik för att göra det? Absolut, självklart. Jag skulle kunna ge mig ut på nattliga räder och sno till mig lite grillar, däck, cyklar, nersketna kalsonger och sedan sälja det på Internet. Jag skulle ju också kunna gå ut och hota till mig pengar, klockor och kläder som jag sedan säljer vidare. Tror ni jag skulle göra det? Inte en chans. Det finns inte ens i tanken. Jag skulle aldrig vilja göra någon annan illa eller ta saker som någon annan köpt för egna pengar. I min värld är det sjukt att ens tänka tanken på att göra det.  

Så snälla tjuv, låt mina och andras saker vara, jag tror inte ni förstår vilken skada ni gör. Visst, om jag har pluttat ner ett par gamla kalsonger och sedan tvättat upp dom och du tar dom. Okej, jag blir av med ett stycke tyg med lite skit på men vetskapen att någon varit inne i min trädgård och rotat bland min tvätt skulle göra väldigt ont. Och jag vill inte veta hur en människa mår som fått en kniv uppkörd i nyllet och sedan tvingat att plocka av sig halsband, klocka, skor, jeans, tröja, jacka och annat. Det måste vara ett trauma för livet. Fy fan, jag mår dåligt när jag tänker på det. Jag lider med er som drabbats.

Jag funderar nu på om jag kanske skulle testa att köpa ett par lite dyrare kalsonger, bajsa ner dom, hänga ut dom på tork men utan att köra dom i tvätten innan, som ett litet experiment helt enkelt. Tror ni att dom hänger kvar?

Från och med nu sköter vi oss och därmed basta!

Niklas Lindkvist

Taggar

Dela