Nyheter

Ni skuldsätter oss villaägare i Värnamo

Nyheter – Det börjar bli dyrt att vara Värnamobo, menar en insändarskribent som kommenterar den nya VA-taxan.

Tekniska nämnden fortsätter med att skuldsätta Värnamos villaägare till mycket liten nytta. Nu senast med att bygga kommunalt vatten o avlopp i Hamra och till Herrestad. Anslutningsavgifterna räcker på långa vägar inte till att täcka kostnaderna för alla ledningar och pumpinstallationer. Detta kommer VA-kollektivet att få bära. Vad är då VA-kollektivet? Det är alla vi som i dag har kommunalt vatten och avlopp. Att bygga i tätbebyggt område är kostnadseffektivt, men att bygga ut långa överföringsledningar eller små lokala nät är jättedyrt. För att betala detta så höjer man avgiften för oss i Värnamo. Värnamo har redan länets högsta avgifter, nu höjs de med ytterligare 17 procent. För att klara alla investeringar så lånar vi pengar och nu är kommunens lån långt mer än 600 miljoner kronor. Nu planeras det för ytterligare en jätteledning, den första byggdes till Bredaryd och nu ska det byggas till Bor. Det är mycket dyrare att bygga en överföringsledning än att renovera reningsverket i Bor. Alla extrakostnader kommer vi villaägare i Värnamo att få stå för. Det börjar bli dyrt att vara Värnamobo. 

Orolig Värnamobo

– Det börjar bli dyrt att vara Värnamobo, menar en insändarskribent som kommenterar den nya VA-taxan. Bild: David Alin

Taggar

Dela


3 reaktioner på Ni skuldsätter oss villaägare i Värnamo

Tur man har enskilt avlopp! Ansvaret för VA-taxan vilar till 100 procent på Värnamos styrande politiker. Går inte att skylla ifrån sig på något utifrån. Klåpare på tekniska förvaltningen.

Tja 17 procent på va-taxan när kommunens energibolag höjt 55 procent på på elräkningen på tre år.
Det är detta som göder inflationen när man passar på för alla vet att det blir dyrare.

Måste tillägga på din insändare, Värnamos ansvariga inom kommunen verkar inte ha lärt sig någonting om vad som sker i omvärlden, att centralisera alla viktiga funktioner är för en potentiell fiende som att plocka godis från en otroligt naiv individ.

En smäll i stället för flera och samhällsviktiga system är effektivt utslagna.

Vi lever i en otroligt osäker värld, speciellt i vårt grannskap, tro mig, detta kommer hålla på väldigt länge, att då göra som Värnamo kommun och många andra för den delen, är inget annat än ren dumhet.

Kommentarsfunktionen är stängd