Nyheter

Nekades utbildning – pistolhotade rektorns man på jobbet

Nyheter En pojke under 18 år boendes i Gislaveds kommun hade inte tillräckliga betyg för att komma in på önskad gymnasieutbildning. Då rann det över för honom och en rad av hot och skadegörelser följde i spåren.  

Genrebild. Henrik Skoglund

Enligt förundersökningen så ska rektorn ha hotats med att saker skulle hända egendom eller närstående. Men åtalet rör enbart två händelser i kölvattnet av den nobbade gymnasieplatsen.

Den första händelsen utspelade sig när rektorn och hennes man var på väg till annan ort. En granne ringde och berättade att en fönsterruta krossats på parets bostad. Två stenar ska ha kastats in med sådan kraft att även inredning i bostaden ska ha gått sönder.

Den andra händelsen utspelade sig på rektorns makes arbetsplats där pojken under 18 år misstänks ha kommit in och uttalat hotelser samtidigt som han visade upp ett vapenliknande föremål.

Vid samtliga tillfällen har en man och kvinna i 20-årsåldern varit med och de misstänks nu för skadegörelse samt grovt olaga hot alternativt medhjälp till grovt olaga hot. Mannen i 20-årsåldern är skriven på en adress i Värnamo kommun.

Samtliga tre förnekar brott och i förhören svarar trion mer eller mindre genomgående ”inga kommentarer” på förhörsledarens frågor.

Rättegången inleds under onsdagen i Jönköpings tingsrätt och förväntas pågå i två dagar.

Taggar

Dela