Nyheter

Nationaldagsfirande i filmformat 

Nyheter Luciafilmen gav ringar på vattnet. Nu blir nationaldagsfirandet i filmform.

Bengt Jonsson och Camilla Rinaldo Miller. Arkivfoto

– Vi konstaterade ganska tidigt att vi inte skulle kunna ro i land ett nationaldagsfirande i år. Förra året ställde vi in, men i år vi vill inte ställa in, utan ställa om. Nu när vi har den fantastiska kulturskolan, vars luciafilm blev jättebra, började vi fundera över om vi ska kunna göra en film av nationaldagsfirandet. Där är vi nu, säger Camilla Rinaldo Miller, ordförande i planeringsgruppen för nationaldagsfirandet. 

Planeringsgruppen har ambitionen att påbörja filmarbetet inom kort.

– Bengt Jonsson kommer att bidra med mycket av sin erfarenhet när det kommer till själva filmprocessen. Vår ambition är att få med så många bitar av ett sedvanligt nationaldagsfirande som möjligt, exempelvis kammarkören och lyran samt sång, musik och dans från kulturskolans elever. Vi har även tänkt att vi ska försöka göra en återblick till det var som positivt under 2020, så att man kan inte bara kan se tillbaka på tråkiga saker från året. Med kreativitet och klokhet ska vi använda både gammalt och nytt material, så att tittarna känner igen sig, säger Camilla Rinaldo Miller.

I samband med filmvisningen på Lucia bjöd Lions Värnamo alla kommunens boenden på tårta. Ambitionen är att göra samma insats vid visningen av nationaldagsfilmen.

– Vi håller på att även titta på andra visningsalternativ, men vi vill i alla fall att det ska bli ett nationaldagsfirande i Värnamomiljö, säger Camilla Rinaldo Miller. 

Taggar

Dela