Nyheter

Nästa vecka byts gräset på Finnvedsvallen

Nyheter Under nästa vecka påbörjas arbetet med att byta gräset på Finnvedsvallen i Värnamo I och med beslutet om nytt gräs gör Svenska fotbollförbundet ingen besiktning och därmed garanteras att IFK kan spela på sin hemmaarena mot Kalmar FF söndag 19 maj, skriver Värnamo kommun i ett pressmeddelande. 

När Svenska fotbollförbundet inspekterade gräset på Finnvedsvallen i Värnamo på torsdagen konstaterade de att planen inte godkänns för spel på söndag, 12 maj. Då var det tänkt att IFK Värnamo skulle möta Brommapojkarna på hemmaplan. Fotbollförbundet flaggade också för att matchen mot Kalmar FF 19 maj riskerade att behöva flyttas.

Under fredagsförmiddagen hade IFK Värnamo och Värnamo kommun därför samtal om förutsättningarna för spel på Finnvedsvallen framöver. Under mötet enades klubben och kommunen om att den bästa åtgärden i nuläget är att byta gräset på Finnvedsvallen så snart som möjligt. 

Det är IFK Värnamo i egenskap av hyresgäst, som genomför affären. Kostnaden delas upp så att IFK betalar 51 procent och Värnamo kommun 49 procent.

– Vi är glada att vi tillsammans har kommit fram till ett beslut och vi hoppas att det nu innebär att IFK kommer att kunna spela resten av sina hemmamatcher hemma på Finnvedsvallen. Det är ju det vi vill, vi är stolta över att ha ett allsvenskt fotbollslag i Värnamo, säger Gottlieb Granberg (M), ordförande i teknik- och fritidsnämnden.

Det är bra att vi är överens. Det är klart att det här är mycket påfrestande för klubben ekonomiskt, men vi måste komma till rätta med problemet på kort och lång sikt och då ser vi att det här är det bästa alternativet. Vi har ett ansvar gentemot våra spelare, medlemmar, samarbetspartner, supportrar och kollegor i allsvenskan att leverera bra fotboll på hemmaplan, säger Lisa Lidén, klubbchef i IFK Värnamo.

Det som händer nu är att arbetet med att schakta bort det gamla gräset påbörjas i början av nästa vecka enligt nuvarande plan. Det nya gräset kommer att vara spelbart omgående, vilket innebär att Finnvedsvallen kan ta emot Kalmar FF hemma i Värnamo nästa helg.

Nytt gräs kostar cirka tre miljoner kronor. Pengar för kommunens del av den kostnaden finns sedan tidigare i teknik- och fritidsförvaltningens budget för 2024. IFK Värnamo och Värnamo kommun är överens om att IFK nu ska ta fram ett underlag som visar klubbens uteblivna intäkter och extra utgifter hittills med anledning av att hemmamatcher har fått flyttas. Fortsatta samtal kommer att ske.

Förutsättningarna för att lägga värme i Finnvedsvallen utreds också och ska redovisas för teknik- och fritidsnämnden på dess sista sammanträde i maj.

Foto: Tero Väisänen. Då var det besiktning av planen.

Taggar

Dela


17 reaktioner på Nästa vecka byts gräset på Finnvedsvallen

Hej skattebetalare, det är ju tack vare Jonas Thern som vi har ett allsvenskt lag. Så sluta gnälla på dem som kan och vet. Du borde kanske ta över skötseln på vallen..

Sedan kan man ju faktiskt lämna över till familjen Thern som har erfarenhet och mycket åsikter! Såsom skattebetalare i Värnamo 55 år tillbaka så får de gärna börja fixa.

Ett riktigt lågvattenmärke! Du verkar vara både förvirrad och bitter!

Det gick snabbt. Finns andra delar av kommunen som väntat länge på en ”multiarena”. Hoppas det finns pengar kvar i budgeten till oss i utkanten

Det är ingen avundsjuka, bara det att vi som bor där vill att det sköts i dessa orter också för vi lägger precis lika mycket skatt som ni i Värnamo.

Klart att inte Värnamo växer som alla vill när det bara sprutar ut pengar åt alla håll men se till att barn och äldrevården och trafiken fungerar då blir det
Låsning av cellerna. Tittar man på inkomsterna på beslutfattarna blir man ju mörkrädd! En del kan ju knappt knyta skorna!

En del kommuninvånare kan inte skriva begripligt. Vad menar du egentligen?

För att göra det lite enklare för IFK-supporter.
Först när det allmänna samhället fungerar då kan man ge lite till IFK. Annars tycker jag att IFK kan bygga sin egen arena. När det gäller politikerna och diverse tjänstemän så hade de fått sparken i ett privat företag på grund av kompetensbrist!
Hoppas att jag varit lite tydligare så du förstår mitt förra inlägg

Se nu till att tidigare ansvariga tjänstemän hålls borta från arbetet med gräsläggningen så att de inte lyckas ställa till det igen.

Låt sedan IFK sköta gräset. De har ju många som kan och vet, så får vi se hur det går om det blir regnig höst och blötsnö nästa vinter igen.

Tror nog att det kommer gå bättre än när tekniska kontoret varit i farten. Gick ju sådär för er.

Kommentarsfunktionen är stängd