Nyheter

Narkotikabrott, snatteri och en vilsen kossa

Nyheter Två ynglingar är misstänkta för narkotikabrott efter en polisinsats i Horda på måndagskvällen.

28 bilförare fick genomgå alkotest. Alla blåste negativt. Arkivfoto

Det handlar om en 17-åring och hans ett år äldre kompis. Duon återfanns i en bil som var parkerad i Horda. När polisen tog kontakt med de båda som konstaterades det att båda uppvisade tydliga tecken på att vara drogpåverkades. Båda fick därför följa med för provtagning. Detta inträffade vid 17-tiden på måndagskvällen.

Vid 19.30 fick polisen rycka ut till City Gross. Där hade en person ertappats med att snatta. Händelsen rubricerades som  ringa brott. Värdet på det stulna var 625 kronor. I samband med att polisen kom till platsen kunde det som stulits återlämnas till City Gross. Butiken har därför inga krav på gärningspersonen.

Senare på kvällen fick polisen göra en utryckning till Rydaholm. En vilsen kossa hade då setts vid 27:an. Kossan var dock inte mer vilsen än att den han försvinna från platsen innan polisen kom till platsen. Vid 07.20 i dag på morgonen kontaktades lantbrukaren av polisen. Lantbrukaren berättade då att han ännu inte hittat sitt bortsprungna djur.

I morse vid 05.00 kördes ett rådjur ihjäl vid en kollision på väg 558, mellan Hånger och Dannäs. Vid kollisionen uppstod smärre skador på bilen. Men ingen person ska ha skadats.

Under dagen genomförde polisen en nykterhetskontroll av trafikanterna på Pinnstolsgatan i Värnamo. Insatsen ingår i satsningen på Trafiknykterhetens dag som arrangerades i dag. Totalt var det 28 bilförare som kontrollerades. Samtliga kunde åka vidare med gott samvete, samtliga blåste negativt i alkoholmätaren.

Taggar