Nyheter

Narkotikabrott och misshandel i Värnamo

Nyheter Polisen har under helgen och nu på måndagsmorgonen fått ta emot en mängd anmälningar om brott som begåtts under helgen. Dessutom har polisen själva ertappat folk som på olika sätt brutit mot lagen.

Polisen i Värnamo har fått göra ett flertal ingripande under helgen.

På fredagseftermiddagen, vid 17.15-tiden ertappade polisen en kvinna I 25-årsåldern som befann sig på Rydgatan i Värnamo. Kvinnan uppvisade tydliga tecken på att vara narkotikapåverkad. Hon fick lämna prov och är numera misstänkt för narkotikabrott, eget bruk.

Vid 18.00-tiden kallades polisen till Coop i Bor. Där hade en kvinna i 40-års åldern ertappats när hon försökt stjäla inne i butiken.

Polisen kom till platsen och kvinnan är nu misstänkt för ringa stöld. Det innebär att det stulna godset har ett värde som understiger 1 000 kronor.

Klockan 01.00 stoppade polisen i Värnamo en man som kom körande på Kyrkogatan. Mannen, som är i 40-årsåldern fick blåsa i alkoholmätaren. Resultatet blev positivt, så till vidare att den visade att föraren hade 0,46 promille. Mannen är nu misstänkt för rattfylleri.

Ungefär vid samma tid, natten mot lördagen kom larm om en bildbrand på Sveavägen. Där ska polisen undersöka orsaken till branden, det finns misstanke om att branden ska vara anlagd.

På lördagskvällen stoppades en körkortslös man som kom körande med bil på Malmövägen. Polisens ingripande skedde vid 21.40 och föraren är nu misstänkt för olovlig körning.

På natten mot söndagen fick polisen ingripa på Storgatsbacken i Värnamo. En man i 25-årsåldern visade där tydliga tecken på att vara narkotikapåverkad. Mannen fick följa med polisen för provtagning.

Fem timmar senare stoppades en personbil på Malmövägen. Där konstaterade polisen att föraren, en man i 55-årsålder från trakten, var rejält berusad. Utandningsprovet visade att mannen hade 1,28 promille. Mannen är nu misstänkt för grovt rattfylleri,

Vid 21-tiden öå söndagskvällen greps en man i Värnamo, efter en anmälan om misshandel. Mannen ska ha misshandlat sin hustru. Dock inte så allvarligt att kvinnan behövde uppsöka sjukhus. Mannen greps och anhölls senare. Mannen sitter på måndagsförmiddagen fortfarande anhållen hos polisen i Värnamo.

På måndagsmorgonen anmäldes ett inbrott på Repslagarevägen i Värnamo. Någon eller några personer har där tagit sig in på ett företag. Bland det stulna finns diverse metaller samt någon maskin. Polisen kommer där att genomföra en brottsplatsundersökning.

Arkivfoto

Taggar