Nyheter

Nämndordförande om fullmäktigebeslut: ”Stolt över att laget går före jaget”

Nyheter Kommunfullmäktige beslutade att barn- och utbildningsnämnden får ombudgetera investeringsmedel inom förskoleverksamheten. Ett beslut som gladde nämndordförande Maria Johansson (C).

– Vi kan sträcka på oss för vi har en förskoleorganisation som tänker på laget före jaget. Det är något vi ska vara stolta över och det är något som gynnar alla barn, sa barn- och utbildningsnämndens ordförande Maria Johansson (C) efter fullmäktiges beslut om att omfördela resterande budgetanslag mellan Leklundens förskola och Mosslelunds förskola.  [1/3]

Leklundens förskola hade 211 000 kronor kvar i resterande budgetanslag för 2021.  [2/3]

Nu får Mosslelunds förskola möjlighet att ta del av pengarna för att kunna genomföra inköp av inventarier under året.  [3/3]

– Vi kan sträcka på oss för vi har en förskoleorganisation som tänker på laget före jaget. Det är något vi ska vara stolta över och det är något som gynnar alla barn.

Berömmet kom under torsdagens kommunfullmäktige när fullmäktige behandlade kommunstyrelsens förslag om att resterande budgetanslag 2021 på 211 000 kronor för inköp av inventarier till Leklundens förskola i Rydaholm även får användas för inköp av inventarier till Mosslelunds förskola i Värnamo samt att barn- och utbildningsnämnden får i uppdrag att fördela pengarna mellan de två berörda projekten.

Bakgrunden till ärendet är att nya Mosslelunds förskola hade investeringsmedel kvar vid utgången av 2020. Förskolan har under perioden oktober 2018 och december 2020 investerat i nya möbler och inventarier till sin nybyggda förskola, men förskolan har några inköp kvar som behöver genomföras under 2021. En åtgärd som kan möjliggöras genom att flytta medel från Leklundens förskola och därmed förlänga projektet Mosslelund.

Leklundens förskola som också är en ny förskola, har 211 000 kronor kvar för inventarier under 2021. De resterande inköpen för Mosslelunds förskola skulle kunna hanteras genom att möjliggöra att de kvarvarande 211 000 kronor kan användas utav båda förskolorna, vilket kommunfullmäktige sa ja till.

Taggar

Dela


1 reaktion på Nämndordförande om fullmäktigebeslut: ”Stolt över att laget går före jaget”

Löjligt att vara stolt över samtidigt som de gör flera nedskärningar inom förskolorna bland annat inom nattis som i sin tur gör det svårt för omsorgspersonal i kommunen att jobba obekväma tider.

Kommentarsfunktionen är stängd