Nyheter

Nämndordförande om förändringen: ”En viljeinriktning”

Nyheter Upphandlingsnämndens ordförande Filip Wihrén Andersson (M) kommenterar den förändrade nämndstrukturen. 

Upphandlingsnämndens ordförande Filip Wihrén Andersson (M) kommenterar den förändrade nämndstrukturen. Arkivbild: David Alin

På torsdagens kommunfullmäktige beslutade ledamöterna att ställa sig bakom alliansens förslag till en förändrad politisk ordning. Ett av besluten som genomförs är att upphandlingsnämnden upphör vid årsskiftet och att den 1 januari bildas ett näringsutskott under kommunstyrelsen, där utskottet får ansvar för upphandlingsfrågorna. I intervju med tidningen kommenterar Filip Wihrén Andersson (M), ordförande i upphandlingsnämnnden, beslutet.

– Ett ganska väntat beslut. Jag har ju haft en vetskap om att detta är en viljeinriktning man har velat ta och jag står bakom beslutet. Att återgå till den struktur som gällde innan och i början av denna mandatperiod var också ett alternativ som diskuterades. Det har över tid blivit tydligare att frågan om inköp och upphandling är alltför splittrad och svåradresserad med nuvarande organisations- och nämndstruktur. När nu upphandlingsfrågorna får sin plats i det nybildade näringsutskottet så är ju närheten till kommunstyrelsen en klar fördel, inte minst utifrån kommunstyrelsens centrala plats i kommunen. 

Hur ser din politiska framtid ut? 

– Jag kommer att fortsätta i någon form. Det är vad jag kan säga i nuläget. 

Taggar

Dela


1 reaktion på Nämndordförande om förändringen: ”En viljeinriktning”

Kommentarsfunktionen är stängd