Nyheter

Någon ny träningsplats i Forsheda är inte aktuell

Nyheter Tekniska utskottet har behandlat ett medborgarinitiativ med önskan om träningsplats i Forsheda

Fotboll med Forsheda IF. Arkivbild

I förslaget framförs att med hänsyn till Värnamo kommuns visioner och hållbara utvecklingsarbete, skulle det vara en bra och långsiktig investering i en ny träningsplats i Forsheda. Där kan personer i olika åldrar nyttja den för att främja hälsan, fritidsaktiviteter och bidra till att fler vistas utomhus.

Nu har tekniska utskottet hanterat frågan och väljer att inte bifalla medborgarinitiativet utan svarar att de menar att Forsheda har aktivitetsytor som till exempel elljusspår med några enkla utegymsmaskiner. Dessutom finns det ytor vid högstadieskolan där det finns konstgräs för fotboll eller handboll. Vidare har de en fluster-basketplan som kan isbeläggas vintertid med mera.

Ytterligare ett motiv för att inte agera just nu är att man ser behov av en större renovering av högstadieskolan inom de närmaste åren. Då blir det aktuellt att se över utemiljön vid skolan och kan öka möjligheterna till träningsaktiviteter i Forsheda.

Taggar

Dela


1 reaktion på Någon ny träningsplats i Forsheda är inte aktuell

samt, att det i rättvisans namn inte heller satsas på något i den vägen i STADEN Värnamo! Där finns ju redan allt och mer därtill.

Kommentarsfunktionen är stängd