Nyheter

Myrvold (S): Bra skolgång och möjligheter till en aktiv fritid måste få kosta pengar

Nyheter I artikelserien "Allvarligt talat" tar vi pulsen på kommunfullmäktiges ledamöter och ersättare i flera heta nationella och lokala frågor. I dag möter vi Anetté Myrvold (S).

Anetté Myrvold (S). Bild: David Alin

Vad tycker du om Sveriges ansökan att bli medlem i Nato?

– Efter att Ryssland den 24 februari 2022 startade sitt anfallskrig mot Ukraina lever vi i en osäker tid som Sverige måste förhålla sig till, jag tror att ett medlemskap i Nato kommer öka säkerheten och tryggheten för Sverige och våra invånare i framtiden.

Vad tycker du om koranbränningarna? Vad ser du för lösningar på problemet?

– Tycker det är ett märkligt sätt att agera. Att bränna en religiös skrift är inte yttrandefrihet, snarare brist på respekt för andra människors trosuppfattning.

Vad tycker du om gängkriminaliteten? Hur ska vi bekämpa den?

– Jag tror mycket på tidiga insatser: mer resurser och insatser till barn i åldrarna inom ramen för förskola, grundskola och gymnasieskola. Låt alla på riktigt få samma möjligheter till likvärdig skola med de insatser som krävs för att varje individ ska klara en skolgång samtidigt som att alla ska få möjlighet till en aktiv fritid. Om du vill bli proffs inom fotboll, ishockey, ridning, brottning, skytte, vara ute i naturen eller bara hänga med kompisarna på världens bästa fritidsgård så ska detta vara möjligt oavsett vilken bakgrund du har eller vad dina föräldrar tjänar. Jag tror att barn blir inte lockade till kriminalitet om de har andra alternativ och möjligheter

Vad tycker du om förslaget om anmälningsplikt för offentliganställda?

– Urbota dumt! PUNKT!

Behövs en ny viadukt i Värnamo? Varför/varför inte?

– Vi behöver en trafiklösning i Värnamo värd namnet och det skulle absolut kunna vara en ny viadukt. En ny viadukt är mycket kostsam och innan en sådan skulle kunna vara på plats från tanke till klar så pratar vi minst 5-7 år kanske längre och jag tror att vi måste hitta andra lösningar på vägen dit för att förbättra trafikflödet på olika sätt och olika ställen.  Vi behöver tänka framåt, vad vill vi med Värnamo stad? Vi kan inte bara bygga först och hoppas att trafiklösningarna sker sen utan detta måsta gå hand i hand. Vill vi ha trafik ända in i centrum? Vi behöver möjliggöra flera sätt att enkelt ta sig inom Värnamo stad, det kan vara med bil, cykel, gång och kollektivtrafik.  

Hur ser du på möjligheten att höja den kommunala skatten framöver? Varför/varför inte?

– Det är ett måste anser jag! Jag brukar få mothugg när jag säger det för att en skattehöjning även drabbar dem som har det sämst, men jag vill påstå att vi kan rikta skattehöjningarna till de som mest behöver det. Bland annat till de som befinner sig i förskole-, grundskole- och gymnasieålder eller jobbar med detta. Bra skolgång och möjligheter till en aktiv fritid måste få kosta pengar och det har vi igen senare. Sedan är vi en åldrande befolkning och behöver lägga resurser och pengar även där för de äldre, men även till vår personal som utför arbetet och ska orka detta hela yrkeslivet.

Taggar

Dela