Nyheter

Multiarena i Kärda tar form

Nyheter Det började som en utegym och slutar med en multiarena. Byggandet av Kärdas nya mötesplats tar form.

Byggandet av Kärdas multiarena tar form.  [1/8]

Arenan kommer att erbjuda spontanidrott i flera olika former.  [2/8]

Osborn Bergström, ordförande i Kärda IF, skruvar upp fästen för träsarg   [3/8]

Många engagerade trotsade värmen för att få fart på byggprocessen.  [4/8]

Planerna på ett utegym blev den tändande gnistan för den kommande multiarenan. I dag sattes grunden för gymmet på plats.  [5/8]

ICA-stiftelsen har beviljat pengar till projektet. – Thomas Gunnarsson på Ica Supermarket i Värnamo är en viktig del i att detta bidrag. Kärda IF är otroligt tacksamma och ser fram emot ett givande samarbete i projektet, säger projektledaren Thomas Ericsson.  [6/8]

Arbetsledaren Markus Ericsson har goda förhoppningar om projektet.  [7/8]

Thomas Ericsson och Osborn Bergström blickar ut över den blivande multiarenan.  [8/8]

Solen gassar och vinden svalkar vid klubbstugan i Kärda. Nere vid den tidigare parkeringen pågår febril aktivitet. Området är nyasfalterat, spelplaner har målats upp och sarger och utegym är under montage. Efter sommaren invigs Kärda Multiarena – ”en FOLKE-park för alla”.

– Det började som ett utegym och slutar med en multiarena, skrattar Osborn Bergström, ordförande i Kärda IF. Från början var tanken att vi skulle bygga ett utegym och vi fick pengar beviljade från Norhedsstiftelsen. Sedan kom Thomas (Ericsson, projektledaren) på allt fler idéer vi kan göra och vi i styrelsen ställde oss bakom satsningen. Det här är vårt sätt att erbjuda spontanidrott för alla och vi hoppas att det här blir ett lyft för hela samhället. 

Utegym, beachvolleyboll, tennis, basket, inlines och frisbeegolf är flera av idrotterna som klubben strävar efter att erbjuda på arenan.

– Det här ska bli en mötesplats som uppmuntrar och inspirerar till rörelse. Klubbstugan kommer att bli navet för hela området, med arenan nedanför slänten och närheten till elljusspår också, vilket innebär att vi inbjuder till aktiviteter året runt. Runt 600 timmar förväntas gå åt för att bygga arenan, säger projektledaren Thomas Ericsson. 

Förutom Norhedsstiftelsen har RF-SISU Småland och Leader Linné Småland gått in och stöttat projektet. Värnamo kommun behandlar just nu en ansökan om att gå med och nyligen har föreningen fått veta att Ica-stiftelsen har beviljat pengar till projektet.

– Thomas Gunnarsson på Ica Supermarket i Värnamo är en viktig del i det bidraget. Kärda IF är otroligt tacksamma och ser fram emot ett givande samarbete i projektet. Vi har även stor hjälp av flera privata personer och företag som gör en fantastisk insats för folkhälsan i vår bygd och hoppas kunna presentera ytterligare stödjare längre fram, säger Thomas Ericsson. 

 Arbetsledaren Markus Ericsson har goda förhoppningar om slutresultatet.

– Jag tror att det här blir bra i slutändan. Det här är vårt sätt att inspirera till spontanidrott och jag tror att det blir en satsning som lyfter både Kärda och Värnamo kommun.

Taggar

Dela


1 reaktion på Multiarena i Kärda tar form

Kommentarsfunktionen är stängd