Nyheter

Motionsspåret i Horda ska äntligen återställas

Nyheter 2005 kom stormen Gudrun och  raserade stora delar av den Småländska landsbygden.

Föreningens motionsspåransvarige Johan Skoghäll hoppas kunna erbjuda tre olika slingor Foto:Torsten Lindberg

Bland annat gjorde uppröjningen efter stormen  i Horda att samhällets motionsspår förstördes av skogsmaskiner.

Under fredagen påbörjades så äntligen återställningen av motionsspåret.
Det var entreprenör Jan Sätermark som i samarbete Horda AIK påbörjade upprustningen av spåret.
– Det är en glädjens dag. När jag nu ser arbetsmaskinerna går en varm tanke från alla i Horda AIK till de framlidna Nominitsyskonen Inger och Sixten Norhed och deras generösa stiftelse som finansierat huvuddelen av projektet, säger Horda AIK:s ordförande Torsten Lindberg.

– Utan det tillskottet hade spåret troligen fortsatt vara oanvändbart. Kommunen har tydligt deklarerat att man inte tänker bidra med något utöver de 5000 som anslogs för en del av uppröjningen, fortsätter Lindberg.
Föreningens ansvarige för projektet, Johan Skoghäll , räknar med att kunna erbjuda två, kanske tre, olika slingor med anspråkstagande av ett par befintliga skogsvägar.

– Denna första etapp avser själva slingan. Hur det blir med belysning för dem som önskar motionera under mörkrets timmar blir en senare fråga. Vi räknar med att spåret ska vara klart under sensommaren med invigning i samband med Hordas hemmamatch mot Bor den 29 augusti, säger Skoghäll.
– Alla är välkomna , även icke-medlemmar och skolorna, trots  kommunens ganska bryska deklaration om att man inte vill vara med och bidraga. Vi hoppas även få se folk från Bortrakten i spåret avslutar Torsten Lindberg.

Horda AIK:s ordförande Torsten Lindberg tillsammans med huvudentreprenören Jan Sätermark Foto: Johan Skoghäll

Taggar