Nyheter

Motig DTM-final för Felix

Motig DTM-final för Felix

Nyheter Felix Rosenqvist tvingades bryta båda helgens två DTM-race vid den stora säsongsfinalen på Hockenheim-banan i södra Tyskland på grund av tekniska problem.

Värnamoföraren gick in i helgens tävlingar med förhoppningen att slåss högt upp i resultatlistan, på en bana där 24-åringen traditionellt trivts bra med bland annat rekordmånga åtta inkörda heatsegrar i Formel 3 mellan 2011–-2015.

Dessvärre skulle Felix dock istället komma att gå poänglös ur finalevenemanget i Tysklands ledande racingmästerskap, sedan han alltså tvingats bryta såväl lördagens som söndagens race med tekniska bekymmer.

– Tyvärr inte min helg helt enkelt, säger Felix Rosenqvist. Det mest frustrerande är att farten verkligen funnits där för att slåss om riktigt bra placeringar, framför allt under söndagen, men att jag inte kunnat visa det fullt ut. Jag gjorde själv ett misstag i det första kvalet och fick starta långt bak i Race 1, och i det andra kvalet fick jag trafik på ett varv som hade kunnat räcka riktigt långt. Jag är säker på att vi hade kunnat ta ett antal poäng ändå, men tyvärr drabbades vi av tekniska problem och tvingades parkera i båda loppen. Ett tråkigt slut på DTM-säsongen, men det är inte så mycket att göra. Det var i alla fall två roliga race så länge de varade!

Fick fick chansen att tävlingsdebutera i DTM inför deltävlingen i Moskva tidigare i år, när han ersatte fransmannen Esteban Ocon i föraruppställningen hos Mercedes-AMG DTM. Rosenqvist har ställt upp i totalt fyra tävlingshelger i DTM under slutet av 2016, och tagit poäng i två av de lopp han kört under den perioden.

– Möjligheten att tävla i DTM har varit utvecklande och intressant. Det är ett otroligt tufft mästerskap; i det andra kvalet här på Hockenheim var vi 20 förare inom en halv sekund… Det är obeskrivligt hög nivå och jag är glad att ha fått visa vad jag kan i det här sammanhanget, även om just den här helgen inte gick som jag hade hoppats. Det har varit en bra erfarenhet, avslutar Felix Rosenqvist.

Näst på tur för Felix står nu säsongens andra deltävling i elbilsmästerskapet Formel E, Marrakech ePrix i Marocko, den 12 november.
RESULTAT
DTM | Rd. 9
Hockenheim

Race 2
1) Edoardo Mortara (ITA/Audi), 39 varv
2) Christian Vietoris (GER/Mercedes), +3.040s
3) Paul Di Resta (GBR/Mercedes), +4.294s
4) Marco Wittmann (GER/BMW), +5.030s
5) Timo Glock (GER/BMW), +6.103s

DNF: Felix Rosenqvist (SWE/Mercedes)

Race 1
1) Miguel Molina (ESP/Audi), 27 varv
2) Marco Wittmann (GER/BMW), +1.661s
3) Edoardo Mortara (ITA/Audi), +2.805s
4) António F. da Costa (POR/BMW), +4.870s
5) Mike Rockenfeller (GER/Audi), +6.064s

DNF: Felix Rosenqvist (SWE/Mercedes)

Taggar

Dela