Nyheter

Mordet på Doktorsgatan – hävdar självförsvar

Nyheter Vid Doktorsgatan i Värnamo skottskadades en man i april månad, som senare avled på sjukhus till följd av skadorna. I dag börjar rättegången mot far och son i Jönköpings tingsrätt. Texten uppdaterad kl 13.45

Mannen som är i 60-årsåldern är misstänkt för mordet på den 37-årige man som skottskadades på Doktorsgatan tidigare i våras. 37-åringen sköts med flera skott och avled på sjukhus två månader senare. 60-åringens son åtalas för grov misshandel efter att ha sparkat på offret efter att 37-åringen skjutits. 

Uppdaterad text kl 13.45;

En konflikt med släktingar till de åtalade ska ligga bakom brottet. Under förra året skottskadades offret vid en annan händelse och en man dömdes till fängelse. Enligt de åtalade har den nu döde krävt pengar och hotat med hämnd. 

När 37-årige mannen, från Skåne, dök upp i Värnamo i april ska det därför ha blivit en hotfull situation där sonen och en släkting uppger att de jagades och minst person blev misshandlad. Far och son hävdar att det rört sig om självförsvar och nekar till brottet som är mord efter skjutning och grov misshandel. 

Rättegången avslutas på måndag.

 

Arkivbild

Taggar

1 reaktion på Mordet på Doktorsgatan – hävdar självförsvar

Kommentarsfunktionen är stängd