Nyheter

”Möjligheten att bygga parkeringshus ska finnas”

Nyheter Frågan om framtida parkeringshus i Värnamo centrum avhandlades på kommunfullmäktige.

Frågan om framtida parkeringshus i Värnamo centrum avhandlades på kommunfullmäktige. Foto: Pixabay

För ett par veckor sedan berättade vi om Värnamo Citys skrivelse till kommunfullmäktiges ledamöter om att ta fram en plan för att säkra stadens framtida parkeringsbehov.

Under kommunfullmäktige diskuterades skrivelsen. Fullmäktige beslutade att beakta skrivelsen i arbetet med framtida investeringsbudgetar.

 – Frågan om parkeringssituationen i Värnamo har varit upp ett antal gånger på dagordningen i samhällsbyggnadsnämnden. Där är vi nog ganska överens i att vi beslutar att vi inte ska bygga nu, men att vi ska ha möjlighet till det. I skrivelser som den fördjupade översiktsplanen eller plan för trafik har vi gett inriktningen att vi ska kunna bygga. Det ska finns utrymme för det och vi ska kunna möjligheten att kunna bygga, men vi säger inte att vi ska bygga. När vi behöver, då ska vi kunna göra det, då ska det finnas med i planeringen. Vi håller med Värnamo City om att parkeringssituationen kommer att bli svår. Vi har mycket som planeras på nuvarande parkeringar, så är det. Bor man utifrån så ska man kunna komma in till centrum för att handla i centrum när man så behöver. Då ska man kunna ha den möjligheten att kunna bygga. Det kanske kommer, det vet vi inte men det kanske kommer, sa Stefan Widerberg (C), samhällsbyggnadsnämndens ordförande (C).

Taggar

Dela


Läs mer

Så tänker Värnamo City om parkeringshus

7 reaktioner på ”Möjligheten att bygga parkeringshus ska finnas”

Som allting annat så vaknar våra styrande politiker till vid 5 i 12 och ser att tåget gått. (det finns ingen plats att bygga på)
Gör om och gör rätt från början.

Det är försent. Värnamo centrum är redan nu dött, folk har lärt sig att åka till andra städer för att handla.
Det skall mycket till för att väcka liv i centrum igen. Synd om alla affärsägare.

Bra att politiken nyttjar strategiska styrdokument och att de tar höjd för om majoriteten av Värnamos invånare vägrar göra omställningen som krävs. Hoppas planeringen av en samlad parkering och även andra viktiga funktioner hamnar på bäst lämpad plats utifrån en helhetssyn.

Det här med parkeringshus var det prat om redan för 10 år sedan. Då var det plan att bygga det vid Sten Stures-området.

Bygg parkeringshus under viadukten och slå två flugor i samma …… Viadukten förstärks och kan öppnas för trafik igen.
Med den tokiga planering av trafiken i Värnamo så kanske vi inte behöver parkeringshus för jag tror att boende utanför Värnamo söker sig andra platser att handla på.

Eftersom våra lokalpolitiker är så duktiga så förväntar jag mig inget anat än att de förväntar sig att alla ytor i staden bebyggs först. Detta är att kasta grus i ögonen på folket.

Kommentarsfunktionen är stängd