Nyheter

Moderaterna har ställt om verksamheten under pandemin

Nyheter Till följd av pandemin har styrelsen för Moderaterna i Värnamo kommun valt att ställa om i stället för att ställa in.

Tobias Pettersson, ordförande i Moderaterna i Värnamo. Foto: Pressbild

– En förening är ingenting utan sina medlemmar och deras engagemang, säger föreningens ordförande Tobias Pettersson.

Moderaterna i Värnamo kommun har under pandemin valt att flytta sina möten till digital form och i stället för att lägga politikutveckling och medlemsträffar på hyllan har även dessa fått ändra form.

– Vi har under hösten och våren satsat på flera medlemsträffar med allt ifrån digitala panelsamtal till ”walk and talk” utomhus, säger ordförande Tobias Pettersson.

Så sent som i går gästades föreningen digitalt av Anna Gillek, Regionchef för Svenskt näringsliv i Jönköpings län, Frida Boklund, Regionchef för Företagarna i Jönköpings län och Mats Green, Riksdagsledamot och arbetsmarknadspolitisk talesperson för partiet (M). De tre gästerna diskuterade företagsfrågor under rubriken ”Hur mår företagen i Jönköpings län?” Samtalet modererades av Tobias Pettersson och Susanne Wahlström, kommunstyrelsens ordförande i Habo.

Även föreningens ”Walk and talk” har varit ett trevlig inslag under vintern. Där har medlemmarna setts utomhus och gått en gemensamt promenad i mindre grupper med rikligt avstånd. Under samtalet har medlemmarna diskuterat både aktuell politik och mer långsiktiga förslag. Under våren planeras flera aktiviteter för partiföreningen i Värnamo kommun.

– Det är viktigt att behålla engagemanget hos medlemmarna även under pandemitider, inte minst för att locka fler att engagera sig för vår politik och för att vara relevanta även i svåra tider. Vi arbetar varje dag med att utveckla Värnamo kommun och då är medborgarnas åsikter och idéer viktiga. Både små och stora frågor kan vara politik: allt ifrån bostadsområden, vägen till arbetet, skolan eller kommunen som helhet. Politik handlar om att utveckla och förbättra, avslutar Tobias Pettersson.

Källa: Pressmeddelande från Moderaterna i Värnamo

Taggar

Dela