Nyheter

Moderater fick utbildning

Nyheter I söndags mars anordnade Moderaterna i Värnamo kommun vårutbildning för sina medlemmar.

Agnes Johansson, utbildningsansvarig hos Moderaterna i Värnamo  [1/11]

Mötesdags  [2/11]

På M-möte  [3/11]

Glada deltagare  [4/11]

Talarpass med Douglas Thor  [5/11]

Douglas Thor  [6/11]

Eva Törn  [7/11]

Kaj Larsson  [8/11]

Pernilal Torneus  [9/11]

Terje Freij  [10/11]

Agnes Johansson  [11/11]

Cirka 25–30 medlemmar samlades på Vallerstad gård utanför Värnamo för att lyssna på föredrag och diskutera politik på temat: Skola och utbildning.

Vid utbildningen fick medlemmarna lyssna till:
Johan Albertsson, rektor för lärlingsakademin i Jönköping kommun som talade om gymnasial lärlingsutbildning och vikten av en utbildning som ligger i linje med
näringslivet och dess behov.
– Värnamobördiga Pernilla Tornéus (M), ordförande för utbildningsnämnden i Växjö kommun talade om lyckade satsningar inom skolan i Växjö kommun och vikten av krav och förväntningar på elever, skickliga lärare och kompetenta ledare.
Douglas Thor, distriktsordförande för Moderata Ungdomsförbundet i Jönköpings län presenterade delar av sin rapport ”Dags för en kunskapsbaserad skola” och vad som behöver förändras för resultaten i svensk skola ska vända uppåt. En resa från pedagogikens vagga tills idag.

Utöver föredrag fanns också mingel, arbetsmöte, lunch och fika på schemat för dagen.

– Vi är mycket nöjda med utbildningen och har fått mycket positiv från både deltagare och föreläsare. Utbildningarna tillsammans med våra M-forum är två nyckelfaktorer i föreningens arbete med politikutveckling, säger föreningens ordförande Tobias Pettersson

Taggar