Nyheter

Moderata riksdagsledamöter besökte Värnamo

Nyheter Moderaterna lägger nu in ytterligare en växel i kampen om EU-väljarna. I Värnamo fick partiet under onsdagen draghjälp av partiets två riksdagsledamöter från länet.

Moderater på röstjakt. Från vänster, Gottlieb Granberg, Helena Bouveng, Mats Green och Tobias Pettersson.

Det var Mats Green och Helena Bouveng som kom på besök till Värnamo för att i första hand prata EU-val.
Besöket inleddes med ett besök hos polisen i Värnamo. En logisk inledning på sitt Värnamobesök, eftersom lag och rätt är ju en fråga som engagerat  många moderater mycket.

Nu, efter den stora mängden våldsbrott som ägt rum i Värnamo senaste året så ville de moderata politikerna ha en lägesrapport om hur polisen ser på situationen i nuläget. De båda politikerna fick bland annat träffa kommunpolisen, kommissarie Göran Magnusson, samt Simon Arnefur som är gruppchef för ingripandeenheten.
– Vi fick bland annat veta att det förekommer många inbrott av ligor här i kommunen.
– Polisen berättade att det var  87 inbrott som anmäldes förra året i kommunen, sa Mats Green.

Enligt Mats Green så begås hälften av alla bostadsinbrott i Sverige av utländska ligor.
– Vi i moderaterna vill ha en fri rörlighet inom EU.
– Men inte för kriminella, det innebär att vi kanske måste visa upp våra pass när vi är ute och reser, sa Helena Bouveng som. Hon menade också att utländska EU-medborgare som döms i Sverige ska få avtjäna sina straff i respektive hemland.
Green poängterade att det enligt partiets lagda budgetförslag så kommer det att bli en mängd nya poliser i länet. 30 fler poliser i Värnamo och totalt 340 poliser till länet, sa Mats Green.

Moderaterna vill stärka polisens samarbete inom EU.
– Vi måste ge Interpol betydligt större ekonomiska resurser, menade Mats Green.
Under dagen han radarparet från Moderaterna även med ett besök i Vaggeryd, innan de åkte tillbaka till Värnamo.

– I kväll ska vi ha ett After Work.
– Det kommer ett 20-tal medlemmar, som bland annat ska få tillfälle att fråga ut Green och Bouveng om Moderaterna EU-politik. Det avslöjade partiets kommunalråd i Värnamo, Gottlieb Granberg

Taggar

Dela


2 reaktioner på Moderata riksdagsledamöter besökte Värnamo

Det är beklagligt att Jörgen Skäring och Miljöpartiet blundar för de stora problem som vi har med kriminella gäng, stöldligor, skjutningar och en växande otrygghet!

Givetvis behövs insatser på flera områden både för att förebygga att människor hamnar i kriminalitet samt de åtgärder som behövs nu och på längre sikt för att öka tryggheten för våra medborgare lokalt, nationellt och inom EU.

Den gränsöverskridande brottsligheten tar sig flera olika former och påverkar Sverige. Våra allvarliga problem med gängkriminalitet och skjutningar drivs bland annat av narkotikaförsäljning, med narkotika som smugglas hit från länder utanför Europa. Vapnen som gängmedlemmarna använder kommer ofta från Balkan. Samtidigt begås hälften av alla bostadsinbrott i Sverige av utländska stöldligor. Ligorna står också för hela 90 procent av stölderna av båtmotorer, bilar och bildelar i Sverige. De kriminella nätverken är många, välorganiserade och begår brott i flera EU-länder. Detta kräver åtgärder!

Vi har även förslag för alla människors rätt att känna sig trygga i Europa, oavsett i vilket medlemsland man befinner sig. Ingen ska behöva utsättas för hot, hat eller diskriminering till följd av exempelvis bakgrund, religion, ålder, funktionsnedsättning, sexuell läggning eller kön.

Moderaterna står upp för varje människas fri- och rättigheter – och på denna grund vilar även Europasamarbetet. Det handlar bland annat om att säkra minoriteters rättigheter inom EU och förstärka arbetet mot hatbrott.

Vi står upp för den fria rörligheten för hederliga EU-medborgare, men säger nej till kriminellas rättigheter att röra sig fritt mellan våra gränser.

Jag tror att Moderaterna skulle läsa lite mer statistik från BRÅ .Brott mot egendom har varit mer eller mindre konstant från 2006. Hot och sexuella trakasserier har ökat.Bedrägerier i nätet och välfärdssystem ökar men är Polisen bäst på att utreda dessa brott ? Där är nog inte mer poliser som är bästa lösning utan vår egen moraliska kompass hur bete vi oss mot motsvarande . Med andra ord uppfostra oss själva. Det är lag på att du skall legitimera dej var du än befinner dig i EU-Europa och då är det inte körkortet utan pass eller EU legitimation gäller. Hela rättsväsendet bör ses över för att bli effektivare och givetvis behövs det resurser skall det tillgodogöras. Men brott är ett samhällsproblem

Kommentarsfunktionen är stängd