Nyheter

Moa dansade i Rutan

Nyheter Över 40 kulturarbetare ansökte om att få framträda i Rutan mot betalning och juryn valde ut fem varav en har anknytning till Skaftarp utanför Rydaholm.

Moa M. Sahlin. Foto: Peter Lundstedt  [1/5]

Moa M. Sahlin. Foto: Peter Lundstedt  [2/5]

Kristian Anttila. Foto: Peter Lundstedt  [3/5]

Kristian Anttila. Foto: Peter Lundstedt  [4/5]

SVT på plats. Foto: Peter Lundstedt  [5/5]

Först ut att framträda i Rutan var artisten Kristian Anttila och dansaren Moa M. Sahlin.

Den 18 april fyller Rutan fem år, vilket skulle ha firats med bland annat konsert och filmvisning. Som en följd av coronakrisen kan firandet inte genomföras som planerat. Istället bjöds landets kulturarbetare in att göra ett framträdande i Rutan.
– Sveriges professionella kulturaktörer drabbas hårt av inställda jobb. Nu bjuder vi in dem att göra framträdanden i Rutan som filmas och görs tillgängliga digitalt. På så sätt kan vi fira Rutan på ett nytt sätt och lyfta de värderingar om inkludering och mänskliga rättigheter som Rutan symboliserar, säger Kalle Boman, som tillsammans med Ruben Östlund skapade Rutan 2015.

På torsdagen spelades de två första framträdandena in. Först ut var låtskrivaren och artisten Kristian Anttila, som tidigare framträtt i Rutan i samband med treårskalaset. Han följdes av dansaren Moa M. Sahlin, som bor i Göteborg men som även har ett hus i Skaftarp utanför Rydaholm där hon anordnar dansresidens.

Även personal från SVT var på plats för att göra ett längre inslag till programmet Sverige.

Taggar