Nyheter

Misstänks ha lurat till sig nästan 15 miljoner kronor

Nyheter En man i 30-årsåldern misstänks ha lurat till sig närmare 15 miljoner kronor från flera olika personer under ett års tid. Bland annat ska han ha sagt att han var hotad av maffian och behövde pengar, och lurat en kvinna att låna ut pengar.

Arkivfoto

Enligt stämningsansökan som lämnats in till Jönköpings tingsrätt, misstänks mannen ha lurat ett tiotal personer på stora summor pengar under 2017–2018. I de flesta av fallen ska han enligt åklagaren ha övertygat folk att investera i maskiner eller andra produkter, trots att han inte hade några sådana. De misstänkta brotten har anmälts av personer som bor i bland annat Värnamo och Jönköping.

Jagad av maffian

Vid ett tillfälle misstänks mannen ha lurat till sig 200 000 kronor från en kvinna genom att säga att han var hotad och behövde pengar. I stämningsansökan skriver åklagare så här:

”[Mannen] har uppgett att han är hotad av maffian, att han själv och hans familj är i fara och att han har förmåga att återbetala lånade medel. Detta trots att [mannen] inte varit hotad av maffian, att han eller hans familj inte har varit i fara och att han har saknat förmåga att återbetala lånet.”

Förnekar brott

Mannen misstänks bland annat för flera fall av grovt bedrägeri och grovt penningtvättsbrott. Han förnekar brott, men medger i stort händelseförloppet. Nu ska fallet prövas i Jönköpings tingsrätt.

Källa: SVT Nyheter Jönköping

Taggar