Nyheter

Minst smittspridning i hela länet

Nyheter Värnamo kommun har den senaste veckan haft lägst smittspridning av covid-19 i hela länet, visar Folkhälsomyndighetens senaste rapport.

Värnamo kommun har haft lägst smittspridning i länet den senaste veckan, visar Folkhälsomyndighetens senaste siffror.

Den senaste veckan har 67 nya bekräftade fall av covid-19 rapporterats i Värnamo kommun. Det är en nedgång jämfört med den föregående veckan (−4 fall).

Sett till befolkningen har Värnamo haft 190 nya fall per 100 000 invånare, under den senaste veckan. Jämfört med resten av landet är det här en ganska genomsnittlig nivå.

I hela Jönköpings län rapporterades 1 197  nya fall den senaste veckan, vilket är en ökning med 11 procent i jämförelse med föregående vecka. 

Flest nya fall i länet, sett till befolkningen, rapporterades i Gnosjö kommun, som hade 610 fall per 100 000 invånare under den senaste veckan.

Totalt har 2 106 personer personer i Värnamo fått sin första vaccindos fram till vecka 8, enligt Nationella vaccinationsregistret. Det innebär att 7,7 procent av den vuxna befolkningen fått minst en dos.

Totalt har 24 394 personer personer i Jönköpings län fått sin första vaccindos fram till vecka 8. Det motsvarar ungefär 8,5 procent av befolkningen.

Den senaste veckan har åtta nya covid-19-patienter skrivits in i Jönköpings län. Följande graf visar hur inskrivningarna har utvecklats över tid.

Under vecka 8 rapporterade Jönköpings län att åtta personer med covid-19 avlidit.

Totalt har 509 personer i Jönköpings län dött av covid-19 sedan pandemins start.

Fotnot: Folkhälsomyndighetens källa. Ovan uppgifter uppdateras varje torsdag med data fram till föregående söndag.

Källa: Pressmeddelande från Newsworthy

Översikt över vaccinerade per åldersgrupp i Jönköpings län. Illustration: Newsworthy

Taggar