Nyheter

Ministerbesök på Bufab och Figy

Nyheter Nya vägar in på arbetsmarknaden. Det är var samarbetet mellan Bufab Sweden och Arbetsförmedlingen resulterat i.

Närings- och innovationsminister Mikael Damberg besökte Bufab i samband med sitt besök i Värnamo på torsdagen.  [1/7]

Ministern fick en inblick i produktionen när han besökte Bufab.  [2/7]

Mikael Damberg fick information om projektet som Bufab och Arbetsförmedlingen har tillsammans.  [3/7]

Efter att ha varit med och invigt Möbelriksdagen så blev det besök hos Bufab.  [4/7]

Fordonsprogrammet på Figy fick också besök av ministern.  [5/7]

Eleverna på fordonsprogrammet träffade ministern.  [6/7]

Damberg på Figy.  [7/7]

För att få höra mer om detta samarbetet besökte närings- och innovationsminister Mikael Damberg företaget när han gästade Värnamo kommun.
Tillsammans med Arbetsförmedlingen har Bufab Sweden ett projekt där man samarbetar för att få människor som nyss kommit till Sverige eller som är långtidsarbetslösa ut på arbetsmarknaden.
Att få höra mer om detta projekt var också anledningen till att närings- och innovationsminister Mikael Damberg besökte företaget när han var i Värnamo i veckan.

Där fick han träffa ledningen, representanter från Arbetsförmedlingen samt personer som fått anställning på företaget tack vare satsningen.
– Det var kul att se hur Arbetsförmedlingen och Bufab Sweden hittat nya vägar till jobb för människor som av olika anledningar stått lite längre från arbetsmarknaden. Det största hindret för företag som vill växa är bristen på arbetskraft med rätt utbildning. Därför rullar regeringen ut en stor utbildningssatsning – Kunskapslyftet med nästan 100 000 nya utbildningsplatser till 2021, sa Mikael Damberg

Fler ska få möjlighet att läsa på till exempel yrkeshögskolan, yrkesvux och lärlingsvux, säger närings- och innovationsminister Mikael Damberg. Han är positiv till framtiden för svensk industri – i Värnamo och i resten av landet.

– Sverige har en industri som växer och i dag skapar en miljon jobb i hela Sverige. Det märks inte minst här i Värnamo och på Bufab Sweden. Jag tror att svensk industri har en ljus framtid och kommer fortsätta driva utvecklingen av nya produkter och tjänster globalt.

Under sitt besök i Värnamo var också Damberg på Finnvedens gymnasium och träffade lärare och elever på fordons- och transportprogrammet. Syftet med det besöket var också att få höra skolan och näringslivet berätta om hur man samarbetar kring gymnasiets yrkesprogram för att bland annat fixa praktikplatser.

Foto: Simon Johansson

Taggar