Nyheter

Miljö, skola och trygghet för MP

Nyheter Miljöpartiet i Värnamo har nu presenterat sitt budgetförslag för 2019.

Jörgen Skärin och hans partikamrater i Miljöpartiet de gröna har nu presenterat sitt budgetförslag för de kommande åren. En skattehöjning på 10 öre krävs för att deras budget ska vara finan sierad.

Enligt partiet själv är det en budget med focus på miljön, skola och trygghet. Partiet poängterar också att budgeten är ekonomiskt hållbar in i framtiden.
Kommunens brist på skollokaler är något som Miljöpartiet riktat in sig på.

– Vi måste vara rustade med kompetent personal och bra, miljöcertifierade skolor, skriver partiet bland annat i sin budgetskrivelse.
Partiet vill öka skolans resurser, bland annat för att motverka psykisk ohälsa bland eleverna. En annan punkt som Miljöpartiet trycker på i sin budget handlar om skolmaten.
– Vi anser att det behövs mer pengar för att uppnå kommunens mål när det gäller inköp av ekologisk mat, skriver man. partiet vill också tillföra mer pengar till den kommunala kulturskolan.

Ett annat ämne som Miljöpartiet prioriterar i sitt budgetförslag är ungdomar och kriminalitet.
Genom att sätta in resurser i ett tidigt skede hoppas partiet att ungdomskriminaliteten ska kunna minskas.
– Fältassistenter fungerar som radarn utåt i samhället och är en länk mellan lagen och socialen, skriver man vidare.

Partier vurmar också för subventionerad kollektivtrafik för ungdomar och pensionärer.
Enligt partiet så ger deras budgetförslag utrymme för fortsatta investeringar när det gäller skola och fritidsaktivitet.
För att finansiera detta vill partiet höja skatten med 0,1 procent, alltså tio öre. Med en månadslön på 30 000 kronor motsvarar detta en höjning av skatten med 360 kronor per år.

Taggar

Dela