Nyheter

Miljonregn över skolan: ”Välkommet tillskott” 

Nyheter Barn- och utbildningsförvaltningen fick över 80 miljoner i statsbidrag under 2023. – Ett välkommet tillskott till verksamheten, säger förvaltningschefen Johan Grahn.

Förvaltningschef Johan Grahn gläds över att Värnamo kommun beviljats 81,7 miljoner kronor i statsbidrag under 2023. Arkivbild: David Alin

På barn- och utbildningsnämndens senaste sammanträde redovisades barn- och utbildningsförvaltningens ansökta och beviljade statsbidrag under 2023. Förvaltningen fick 40 statsbidrag beviljade under året. Totalt fick förvaltningen 81,7 miljoner kronor, vilket motsvarar åtta procent av förvaltningens totala budget, i statsbidrag under året. Ett besked som gläder förvaltningschef Johan Grahn. 

Statsbidragen är ett välkommet tillskott till verksamheten på olika sätt. Den största delen av summan är öronmärkta till förstelärare och lärarlönelyftet sedan ganska många år. Vi har flera olika riktade statsbidrag till exempel till läromedel och viss kompetensutveckling. Så även om det är mycket pengar så är bidragen ganska styrda till olika områden som regeringen vill utveckla, säger Johan Grahn. 

Taggar

Dela