Nyheter

Miljoninvestering på nytt i kras

Nyheter En miljoninvestering har på nytt gått i kras. Bullerskyddet vid Enehagens skola har återigen utsatts för skadegörelse. 

Två av glasrutorna på bullerskyddet vid Enehagens skola har utsatts för skadegörelse.  [1/3]

– Det här kommer att kosta skattebetalarna att åtgärda det hela. Vi måste ha en nolltolerans mot när sådana här saker händer och det kräver att alla hjälps åt för att stävja det. Det är inte rimligt att behöva ha ständig polisbevakning, utan här behövs civilsamhällets hjälp, sa tekniska utskottets ordförande Gottlieb Granberg (M) i en intervju då.  [2/3]

– Jag påpekade inför beslutet i kommunfullmäktige att ett bullerskydd i glas skulle bli vandaliserat. All förstörelse kostar pengar för skattebetalarna, säger Jan Cherek (SD).  [3/3]

För ett år sedan berättade vi om skadegörelse på kommunens bullerskydd i glas vid Enehagens skola.

– Det här kommer att kosta skattebetalarna att åtgärda det hela. Vi måste ha en nolltolerans mot när sådana här saker händer och det kräver att alla hjälps åt för att stävja det. Det är inte rimligt att behöva ha ständig polisbevakning, utan här behövs civilsamhällets hjälp, sa tekniska utskottets ordförande Gottlieb Granberg (M) i en intervju då.

Nu har det hänt igen. Den här gången har två rutor i bullerskyddet krossats.

– Jag påpekade inför beslutet i kommunfullmäktige att ett bullerskydd i glas skulle bli vandaliserat. All förstörelse kostar pengar för skattebetalarna, säger Jan Cherek (SD).

Taggar

12 reaktioner på Miljoninvestering på nytt i kras

Du är en klok man Jan Cherek! Har alltid varit trogen centern, som förr var ett landsbygdens parti. Men nu räcker det. 👇👇 Du har min röst i höstens val Jan!

Herre gud hur svårt kan detta vara då upp med plexiglas och kamera. Glas rena skämtet

vad är det för fel med ett träplank från början
personer som sitter och beslutar om våra pengar
beslutar först och tänker sen

Vårt förslag var plank och buskage men det röstades bort.
Motivering var att man inte kan se genom det.

typiskt för de som sitter och beslutar och inte behöver betala
köp först och tänk sen

Politikerna som beslutade att bullerskyddet skulle vara i glas kan nu betala ur egen ficka. Att detta skulle vandaliseras förr eller senare borde inte vara så svårt att begripa. Varför tar man inte bättre hand om skattemedel? Det är sorgesamt att bevittna dessa korkade beslut och merkostnader för skattebetalarna.

Kom cyklandes förbi där en dag, helt plötsligt kom det en fotboll flygandes in i rutan.

Håller med första talare,
Dags och börja med bevakning.
Kan även vara bra med tanke på alla ungdomar och barn om man kan ha det området bevakat för säkerheten.

Är det månne krossat av skadegörelse eller håller glasen inte måtten av att vara bullerskydd, markspänningarna kanske sig bågnar med den tunga trafiken som finns utanför.
Det kanske är frågan vid inköp av billigt?

Invånare i staden: inte en chans att glasen går sönder på grund av markspänning eller trafiken! Så pass mycket vett har väl dem ansvariga som beslutat detta.
Dessa glas kostar mycket pengar så det är inte frågan om billigt. Detta är vandalisering och inget annat.

Som någon i tråden nämner: Kameraövervakning så kan dem som tar sönder glasen betala dyrt för dessa reparationer och inte vi skattebetalare.

Kommentarsfunktionen är stängd