Nyheter

Mikael positiv till budgetförutsättningar

Nyheter Kommunstyrelsens ordförande Mikael Karlsson (C) är positiv till kommunens preliminära budgetförutsättningar.

Kommunstyrelsens ordförande Mikael Karlsson (C) är positiv till kommunens preliminära budgetförutsättningar. Montage: David Alin

I veckan berättade vi om Värnamo kommuns budgetförutsättningar för 2023 års budget, som preliminärt pekar mot ett överskott på 111 miljoner kronor. Siffror som gläder kommunstyrelsens ordförande Mikael Karlsson (C).

– Som jag ser det så innebär överskotten pengar som vi slipper behöva låna. Med den investeringsvolym vi har framöver, där vi redan har beslutat om en ny Trälleborgsskola, en ny skola på Västhorja, en ny Gröndalshall och tre förskolor, så är det oerhört positivt att vi expanderar. Ska man klara av en hög investeringsvolym utan att behöva låna och hänskjuta skulder till nästkommande generationer så måste vi ha överskott. 

Taggar

Dela


1 reaktion på Mikael positiv till budgetförutsättningar

Vadå utan skulder? Man har ju extrema skulder i kommunen generationer framåt. Detta å grund av gummifabriksbygget och en rad andra märkliga satsningar. Det finns inga pengar till vare sig omsorgen eller pedagoger i skolorna. Vad snackar han om? Alla kommunala kärnverksamheter och huvudsakliga samhällsfunktioner håller på att rasa samman. Har han ingen koll?

Kommentarsfunktionen är stängd