Nyheter

Mikael önskar gott nytt år

Nyheter Kommunstyrelsens ordförande Mikael Karlsson (C) skickar en nyårshälsning till kommunens invånare.

Tack 2021 - Välkommen 2022!

Nu är det dags att runda av år 2021. När vi blickar fram mot år 2022 gör vi det inte bara som individer utan också som kommun.

Det är ett händelserikt år för Värnamo kommun som vi lägger bakom oss. En del negativa, men de flesta ändå positiva.

Några händelser som på olika sätt skapat rubriker under året

När jag tänker tillbaka på 2021, så är det förstås Covid-19 och de restriktioner och uppoffringar som vi fått leva med, som alltid kommer att finnas i minnesbanken. Men det har ju hänt ganska mycket mer. Några axplock av allt som hänt:

– Explosionen på Lasarettsgatan som satte Värnamo på en nationell karta är ett minne vi helst varit utan. Resultatet av blev att vi ännu mer började fokusera på arbetet med att invånare i Värnamo kommun ska känna sig trygga. Detta i tätt samarbetet med polisen

– I somras blev vi bäst i länet på klimatanpassning enligt en undersökning gjord av Svenska miljöinstitutet och svensk försäkring. Vi är på rätt väg i arbetet med att möta våra klimat- och miljömål.

– Under sommaren startade också äldreomsorgslyftet. Äldreomsorgslyftet är en utbildning som syftar till att höja kompetensen inom vård- och omsorg om äldre. Utbildningen är en av flera delar i ett arbete som omsorgsförvaltningen gör för att möta nuvarande och framtida utmaningar inom äldreomsorgen.

– Duktiga elever från Enehagsskolan var med i Vi i femman och vann länsfinalen. Teknikelever från Finnvedens Gymnasium tog både guld och silver i regionfinalen i innovationstävlingen Blixtlåset. Dessutom brons i SM i svarvning för unga.

– IFK Värnamo gjorde en fantastisk säsong i superettan och avancerade till Sveriges högsta liga – allsvenskan.

Nu har vi ett nytt år framför oss. Ett år där vi har mycket att se framemot tillsammans. En del saker vet vi – IFK spelar i allsvenskan, vi påbörjar byggnation av ny Trälleborgskola, vi planerar för en ny arena och vi fortsätter våra dialoger om hur vi ska utveckla landsbygden och mycket mer. Det kommer säkert hända mycket som vi i dag inte vet, men en sak vet jag – ni kommuninvånare är kommunens främsta tillgång. Jag är stolt över er och över det faktum att ni tycker Värnamo kommun är en bra plats att leva och bo i. Jag är stolt över våra lokala entreprenörer och företagare som trots tuffa år arbetar lösningsfokuserat och framåt. Jag är stolt över våra föreningar som ställer upp med laganda och ideellt arbete. Jag är stolt över kommunens medarbetare som, med engagemang och lojalitet, arbetar med att ge kommuninvånarna bra service.

Vi går in i år 2022 med vetskapen om att vi är i en expansiv fas för vår kommun med utveckling inom många områden – äldreomsorg, skola, byggnationer, företagande och etableringar, för att nämna några. Det finns mycket som vi vill, och ska, göra men vi är inte rädda att anta de utmaningar som väntar.

Ni, kommuninvånare i Värnamo kommun gör mig stolt över att vara kommunstyrelsens ordförande och i stoltheten känner jag också en ödmjukhet i att jag kommer att vara en del i arbetet med att utveckla kommunen år 2022. Jag ser framemot alla de utvecklingsmöjligheter som ligger framför oss, tillsammans, under året.

Jag önskar er alla ett gott nytt år!

Mikael Karlsson

Kommunstyrelsens ordförande Mikael Karlsson (C) skickar en nyårshälsning till kommunens invånare.

Taggar