Nyheter

Mikael om flyktingmottagandet: ”Vi är väl förberedda”

Nyheter Med anledning av Rysslands invasion av Ukraina vänder sig kommunstyrelsens ordförande Mikael Karlsson (C) till Värnamo.nu med budskapet om att samhället måste stå enat.

Med anledning av Rysslands invasion av Ukraina vänder sig kommunstyrelsens ordförande Mikael Karlsson (C) till Värnamo.nu med budskapet om att samhället måste stå enat.

På kommunstyrelsens sammanträde under tisdagen diskuterades omvärldsläget. Kommunens stab informerade att de arbetar efter fyra huvudområden: lägesbild, kontinuitetsplanering, informationsläge och migrationsfrågan. 

– Hitintills har 2 300 ukrainska flyktingar kommit till Sverige, men endast 28 procent av de har behövt hjälp med boende. Värnamo har tagit emot fem flyktingar hittills och arbetar utifrån olika scenarier om 100 eller till och med 300 flyktingar, så vi är väl förberedda. Det mest glädjande är att det är jättemånga civila som vill hjälpa till och ser till att vi kan arbeta med det här långsiktigt, säger Mikael Karlsson (C) och avslutar med att vi måste stå enade. 

– För oss som lever i en trygg demokrati är det viktigt att vi nu håller ihop. Vi som bor i kommunen måste ta del av det som händer i omvärlden. Från vår sida gäller det att hålla oss sakliga, planera väl och agera efter rådande läge. Nu gäller det för oss att stötta och stödja varandra. Så klarar vi att hantera situationen. Det är a och o i det här läget. 

Taggar

Dela


2 reaktioner på Mikael om flyktingmottagandet: ”Vi är väl förberedda”

Kommentarsfunktionen är stängd