Nyheter

Midsommarfirandet i Hånger

Nyheter Ett referat från midsommarfirandet i Hånger, tillsammans med en mängd bilder publiceras här i dag.

  [1/10]

  [2/10]

  [3/10]

  [4/10]

  [5/10]

  [6/10]

  [7/10]

  [8/10]

  [9/10]

  [10/10]

Det traditionella midsommarfirandet i Hånger lockade mycket folk. Minst 250 personer i varierande åldrar samlades och njöt i fulla drag.

Bengt Lindahl, ordförande i föreningen, hälsade alla välkomna och sedan gick man i samlad trupp mot ceremoniplatsen till tonerna av Maria och Christer Martinssons livemusik.

Bengt ledde den unisona sången till dansen kring stången och det var full fart med den dansanta skaran. Det hade anordnats tombolalotter och chokladhjul, tävlingar i pilkastning och luftgevärsskytte. Fiskdammen för de yngsta var uppskattat. Vädret var perfekt för att sitta framför Sjöstrandstugan och äta hembakat med saft och kaffe.

Barnen hittade på egna aktiviteter i den vackra parken så det var full fart under de timmar festen varade. Många gav sig till känna och tyckte det var en trevlig tradition att fira midsommar i Hånger och man hoppades att det skulle fortgå länge.

Inger Ekblad, tidigare bosatt i Hånger, hade ställt i ordning frågorna kring en tipspromenad och som avslutning meddelades det resultatet av denna och prisutdelning skedde.

Resultat från pilkastning och luftgevärsskyttet redovisade också och de bästa belönades med priser. Bengt Lindahl avslutade det hela och tackade de närvarande för att de kommit dit och bidrog till att fortsätta traditionen.

Foto: Leif Wahldén

Taggar

Dela