Nyheter

”Midsommarblot”: Del 10

Nyheter Här kommer den tionde delen i vår sommarföljetong ”Midsommarblot".

Här kommer den tionde delen i vår sommarföljetong ”Midsommarblot". Bilder: Pixabay/Historiska Media. Montage: David Alin

Ekonomiskt hade han haft en bra uppväxt. Men han hade saknat närvarande föräldrar. På samma sätt som han själv varit en frånvarande pappa för Tuva. Hans eget äktenskap hade bara varat i två år. På grund av hans arbete hade Tuva mestadels bott hos sin mamma.

Niklas vek ihop plaggen och lät galgarna sitta kvar. Flera av dem var nytvättade med intakta kvitton från kemtvätten. Längst in i garderoben hängde en tungt lastad slipshållare. En modeparad från de allra smalaste till breda sjuttiotals- slipsar. Där fanns även en av trä. Niklas drog den över huvudet och kråmade sig framför spegeln på garderobsdörrens insida. En kul sak som han fick för sig att behålla. De andra slipsarna lade han överst i väskan innan han slog igen locket och spände remmen. Nöjd med sig själv skakade han ut en sopsäck vilken han raskt fyllde med kalsonger, strumpor och näsdukar. Med slipsen alltjämt om halsen satte han igång med att sortera skjortor. Det var tydligt att Gunnar varit extra förtjust i blått. Samtliga nyanser, från blekaste ljusblått till mörkaste indigo, var representerade. Det stod klart för Niklas att stadens herrekipering måste ha förlorat en bra kund.

Taggar

Dela