Nyheter

Midsommar i Hånger

Nyheter Midsommarfirandet i Hånger genomfördes i ett alldeles lagomväder.

Detta fram till klockan 16  då en rejäl regnskur bidrog till att festligheterna avrundades enligt tidsplanen.

Festen började med att man reste den majestätiska midsommarstången som var klädd dagen före. Stora starka karlar bar upp den, åtföljda av en talrik skara av gäster där den restes. Bengt Lindahl hälsade alla välkomna och ledde dansen kring stången där barn och vuxna i alla åldrar deltog.

Sedan blev det köer till de olika arrangemang som ordnats såsom lotteri, chokladhjul, fiskdamm, luftgevärsskytte och inte minst kaffe med dopp. Bengt visade hur man högg hö med lie och hässjade detta.

En tipspromenad hade också ordnats och detta ledde till många diskussioner längs de olika frågeplatserna. Marie Gyllensten hade ordnat en utställning av alster som tillverkats av boende i Hånger från tidigt 1900-tal och framåt.

En mycket intressant och uppskattad utställning som väckte beundran. De två timmar som festligheterna varade gick fort och deltagarna gick hemåt nöjda med dagen och de vinster som de lyckats vinna i de olika arrangemangen. Bengt slutade med att tacka både medverkande och gäster och dessa gav en tacksam applåd för vad de upplevt.

Text och bild: Leif Wahldén

  [1/12]

  [2/12]

  [3/12]

  [4/12]

  [5/12]

  [6/12]

  [7/12]

  [8/12]

  [9/12]

  [10/12]

  [11/12]

  [12/12]

Taggar

Dela