Nyheter

Mer än vad tredje tycker det är för dyrt

Nyheter 591 läsare svarade på förra veckans fråga angående flerfacksinsamling av avfall

Arkivfoto

37 procent, 219 personer, tycker att det är för dyrt med det nya flerfacksinsamling, FNI – fastighetsnära insamling – om infördes för ett tag sedan i kommunen. 31 procent, 185 personer, tycker att facken i kärlet är för små för avfallet.

19 procent tycker att det nya FNI är mycket bra, vilket motsvarar 115 personer och 72 personer, 12 procent, vet inte då man bor i ett hyreshus.

Taggar

Dela


3 reaktioner på Mer än vad tredje tycker det är för dyrt

SÅ HÄR MASKADES NÄR TIDSSTUDIEN GJORDES FÖR TAXAN!
3 personer behövdes för uppsamlingen. Två person som växlade om att hämta en tunna i taget och tömma tunnan sen gå tillbaks med den. Den andra personen tittade bara på istället för att hämta ny tunna eller sköta tömningen. Bilen flyttades av den tredje personen 10 meter varje gång för varje tunna, motstående sidas tunnor struntade man i de tog man efter man vänt bilen. . Vår lilla gata tog över en timma- RENA CIRKUSEN ! När sopphämtningen sen sker görs detta av EN person som såklart tar BÅDA sidors tunnor och tar då minst 6 hus varje gång innan bilen flyttas. Han utför samma arbetsuppgift på 10 minuter som 3 personer behövde mer än 1 timme för, Detta ger 18 gånger högre personalkostnad. GÖR OM TIDSSTUDIEN FÖR TAXAN!

Är det sant så är det ju helt vansinnigt!
Hade en tidsstudie gjorts så, på den tiden det var frekvent inom industrin, så hade arbetsgivaren omedelbart sparkat bakut!!

Kommentarsfunktionen är stängd