Nyheter

Medborgaren: ”Duktiga medarbetare blir stympade”

Nyheter I en skrivelse till kommunen undrar en kommunföretagare över tekniska förvaltningens personalsituation.

Arkivfoto

I veckan har en företagare i kommunen skickat in ett brev till Värnamo kommun angående personalsituationen på tekniska förvaltningen.

Skrivelsen finns här nedan:

”Jag fick ett samtal från en person som har kontakt med personal på gata/park i Värnamo kommun. Informationen jag fick var att personalen mådde dåligt. Som skattebetalare blev jag lite intresserad, då jag förstod att pengarna användes vårdslöst. Man har gjort felinköp och köpt utrustning som inte är relevant för verksamheten. Ett gammalt risigt släp från 1991 köptes in och man kostade på det så att totalsumman blir riktigt hög, ändå är det ett gammalt släp. Man hyr in maskiner som inte utnyttjas.

Det hade cirkulerat mejl mellan ledningspersonal om att man skulle hitta fel hos personalen, så man kunde göra sig av med dem. Det verkar finnas en klick ledare som styr och ställer och försöker skrämma personal. Man rör om i arbetsuppgifter så det en person fixade innan delas nu av två-tre personer. Duktiga, kunniga medarbetare blir stympade och löser man ett problem så blir man åthutad för att man inte gjort på ett annat sätt. En undersökning gjordes, där ledningen fick ett lågt betyg.

Man säger att det är åtgärdat, men ingen vet vad som gjorts. Det har i alla fall inte blivit någon förändring, trots att problemet ska vara känt upp till politikernivå. Med tanke på tidigare händelser vore det nog klokt att göra något åt saken. En delaktig personal gör ett bättre jobb och framför allt mår du bättre”, skriver företagaren.

Taggar

4 reaktioner på Medborgaren: ”Duktiga medarbetare blir stympade”

Det finns många okunniga ledare ute i företagen. Att stämma av med personal och höra hur man mår och trivs i sin arbetssituation är ofta under all kritik. Man ska bara gå till arbetet och göra sitt jobb ofta utan någon som helst uppskattning.

Exakt så här går det till inom fler områden i Värnamo kommun!
Det mörkas för att skydda de ansvariga, sedan får arbetarna/barnen ta ansvar.
Bra Värnamo.Nu att ni vågar publicera en skrivelse ni riskerar bli kritiserade för.
Kommunen måste granskas!

På en arbetsplats jag varit på fick ledningen hård kritik av de anställda i en undersökning. Det blev möte med de anställda som läxades upp för sina åsikter. Arbetsledningen fortsatte som vanligt.

Kommentarsfunktionen är stängd