Nyheter

Maximalt åtta personer tillåtna vid offentliga sammankomster

Nyheter I eftermiddags meddelade statsministern att man tänker införa nya restriktioner och förbud. Enligt regeringen räcker det inte med rekommendationer längre.

Regeringen har beslutat att inga offentliga sammankomster och tillställningar får samla fler än åtta personer istället för de 50 personer som gäller nu. Förslaget går på remiss om en ändrad förordning till ordningslagen och ska börja gälla den 24 november och gälla fyra veckor framåt med möjlighet till förlängning.

Förslaget innebär alltså att det är förbjudet att anordna allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än åtta deltagare. Det tidigare undantaget för sådana sammankomster och tillställningar som hålls på serveringsställen tas bort. Detta ligger i linje med det förslag som tidigare presenterats om stopp av alkoholförsäljning efter klockan 22.00. 

Man uppmanar också till att avstå från gym, biblioteksbesök och att arrangera fester och middagar.

När det gäller regelverk inför jul och nyår meddelade Folkhälsomyndigheten att man återkommer en bit in i december med besked.

Taggar

Dela


8 reaktioner på Maximalt åtta personer tillåtna vid offentliga sammankomster

Men alltså stäng ner för besök på äldreboendena nu. Kommer smittan in där är det kört. Typiskt Värnamo kommun som tillåter detta.

Du ”Skrivare”! Vad har du för bra lösning på vad samhället ska göra i stället?
Vi befinner oss nu i den värsta hälsokrisen i modern tid!

Alltså, en restaurang får servera maximalt 8 personervarje sittning?
Hörde inte statsministern säga att staten står för notan för de gäster han nu förbjuder att äta ute.
Covid-19 dödar några men staten slår undan benen och sätter serveringsställen i konkurs

Kommentarsfunktionen är stängd